nieuws

Just Eat bezorgt eten met robots

Distributie 2397

Just Eat bezorgt eten met robots

Robot als pizzabezorger. Toekomstmuziek? No way: In Londen gebeurt het echt.

Na een half jaar testen, is het definitief; Just Eat gaat eten bezorgen met robots. De eerste klant van de robot was Simone, inwoner van de wijk Greenwich. Een afhaalmaaltijd van haar lokale Turkse restaurant, Taksim Meze werd bezorgd per robot.

Autonoom halen en brengen

Wanneer een restaurant een bestelling ontvangt van Just Eat, heeft het de mogelijkheid om een robotlevering te kiezen. Terwijl de maaltijd wordt voorbereid, reist de robot autonoom naar het restaurant vanaf een lokaal depot om de order op te picken en te leveren. De klant kan via een pincode (ontvangen per sms) de laadruimte van de robot openen.

9 kilo

De elektrische robot kan zelfstandig pakketten tot 9 kilo vervoeren op basis van gps. Ze moeten maaltijden tussen de 15 en 30 minuten kunnen bezorgen in een radius van 2,5 tot 4 kilometer. De robots zijn ontworpen en vervaardigd door Starship Technologies, (in 2014 opgericht door de mede-oprichters van Skype) hetzelfde bedrijf dat Mercedes helpt bij de ontwikkeling van bezorgrobots.

 

Reageer op dit artikel