nieuws

VCK Logistics stroomlijnt luchtvracht met FMS software

Distributie 1563

VCK Logistics stroomlijnt luchtvracht met FMS software

De luchtvracht tak van logistiek dienstverlener VCK Logistics beheert sinds mei 2016 het traject van luchtvracht, van verzender tot ontvanger, met Freight Forwarding software (FMS) van Boltrics.

VCK Logistics Airfreight is de eerste organisatie die de Airfreight oplossing van Boltrics in gebruik neemt. VCK Logistics Airfreight is een internationaal opererende logistiek dienstverlener vanuit Schiphol. Het bedrijf doet alle soorten luchtvrachtzendingen over de hele wereld. Het is voor het bedrijf dan ook belangrijk dat alle processtappen gemonitord kunnen worden en de douane wordt voorzien van de benodigde import- en exportinformatie om de goederen over de grens te krijgen. Om dit te kunnen bewerkstelligen zochten ze naar een krachtige Freight Management Software (FMS) oplossing die hen hierin optimaal kan ondersteunen.

Warehouse activiteiten koppelen

De keuze viel op de op Microsoft Dynamics gebaseerde oplossing van Boltrics. “Omdat hierin de allernieuwste technologie gebruikt wordt”, aldus Eric Aarsen, Managing Director bij VCK Logistics Airfreight. “Hiermee kunnen we eenvoudig interfaces met andere partijen realiseren en zijn we in staat onze airfreight specifieke processen te ondersteunen. Maar ook de gekoppelde warehouse activiteiten via RF-scanners, eventueel wegtransport en de complete financiële administratie. Ofwel al onze activiteiten zijn nu ondergebracht in één softwareoplossing waardoor alles geïntegreerd is, data slechts één keer ingevoerd wordt en onze management informatie eenvoudig een totaalbeeld geeft van al onze activiteiten. Een belangrijke additionele waarde is dat de oplossing is gebouwd binnen de standaard Navision technologie, dus zonder maatwerk, waardoor we altijd naadloos mee kunnen met upgrades en in de toekomst dus geen last meer hebben van het probleem van verouderde legacy software.”

Vluchtreservering

Boltrics heeft samen met VCK de Forwarding module van de oplossing flink uitgebreid. Denk hierbij aan functionaliteiten zoals import- en exportdocumenten en ondersteuning van diverse soorten (e-)airwaybills (Master, House en Back2Back). “Om de kans op fouten te verkleinen, biedt onze FMS-oplossing een AWB-template die voldoet aan de IATA-bepalingen. Daarnaast zijn er een groot aantal koppelingen gerealiseerd met onder andere OAG, Cargo Guide, de EU database (RAKC) en ECB”, aldus Jan Bolks, Algemeen Directeur bij Boltrics. IATA-Cass nota’s worden automatisch ingelezen. Het is tijdens zending afhandeling direct duidelijk wat de beschikbare vluchten zijn, worden de bijbehorende kosten getoond en wordt de mogelijkheid geboden om één vluchtreservering of een hele set van vluchtreserveringen aan te maken. Bolks: “Verder is de reeds bestaande interface met Cargonaut (DGVS) uitgebreid met een groot aantal interfaces, waaronder de complete douane aangiftestromen in AGS. Daarmee doet VCK Logistics Airfreight geautomatiseerd aangifte, worden de benodigde documenten automatisch gegenereerd en hebben ze altijd inzicht in het douaneproces.”

Reageer op dit artikel