nieuws

Logistieke start up wordt middel tegen eenzaamheid

Distributie 1649

Logistieke start up wordt middel tegen eenzaamheid

Thuiszorgorganisatie TWB en startup ViaTim slaan de handen ineen tegen eenzaamheid. De partijen willen in Roosendaal eenzame ouderen warm maken om als social hub te gaan opereren.

TWB en ViaTim gaan samen oudere wijkbewoners in Roosendaal benaderen om ViaPunt te worden. Zij worden dan het bezorgadres voor pakketten van buurtbewoners die overdag niet thuis zijn. De pakketbezorger levert overdag de pakketten bij het ViaPunt, zodat de bewoners deze ’s avonds kunnen afhalen of thuis laten bezorgen op een passend moment.

10 punten in Bergen op Zoom

ViaTim oprichter Michiel Nieuwkerk: “Veel mensen ervaren pakketbezorging als een groot probleem. Webshops hanteren verschillende afhaalpunten en op straat zoeken pakketbezorgers driftig naar iemand die wel thuis is. Onze 10 ViaPunten in Bergen op Zoom ontvangen al dagelijks enkele pakketten voor hun buurtbewoners en zo helpen wijkgenoten elkaar.”

 

LEES OOK: LAST MILE IS VRUCHTBARE BODEM VOOR INNOVATIE

 

2 vliegen in 1 klap

Bestuurder TWB Christ-Jan Danen: ‘Wij zien de ViaPunten in de wijk als een goede kans voor de groeiende behoefte onder senioren naar meer persoonlijke contacten in de wijk. Eén miljoen van de 55-plussers in Nederland voelt zich eenzaam, een deel daarvan zelfs zeer eenzaam met slechts een enkel contact per maand. Door zich in te zetten voor hun drukke buurtbewoners, snijdt het mes aan twee kanten. Het praktische probleem van gemiste pakketjes wordt opgelost en de ouderen hebben dagelijks meer sociale contacten.”

Reageer op dit artikel