nieuws

Logistieke dienstverlener Ploeger kiest nieuwe TMS

Distributie 1519

Logistieke dienstverlener Ploeger kiest nieuwe TMS
Ploeger Newsbox 11-2014 / Nieuw materiaal / November 2014

Om slagvaardiger, efficiënter en effectiever te werken implementeert logistiek dienstverlener Ploeger een nieuwe TMS.

Na een uitgebreid selectietraject, begeleid door NextPage, viel de keus op Plan&Go TMS van Centric. In de keuze speelde de visie van Centric op de toekomst een rol. Zo is het voor Ploeger belangrijk dat Centric zijn oplossingen continu verbetert en dat Ploeger invloed kan uitoefenen op dit proces. Ook het beleid van Centric om software te ontwikkelen met een korte implementatietijd en een goede aansluiting op branchestandaarden woog mee in de besluitvorming.

Innovatievermogen moet omhoog

Adwin Ploeger, algemeen directeur bij Ploeger Logistics (nr 75 in Top 100 Logistieke dienstverlening): “Internet of Things, 3D-printing en de cloud worden allemaal voorwaarden om goed samen te werken. Dat betekent dat het innovatievermogen in onze branche omhoog moet.” Een mening die werd bekrachtigd na een gesprek met Jack van der Veen, professor supply chain management. “We moeten bouwen aan een nieuwe manier van management, een cultuur die is gericht op innovatie en wederzijds vertrouwen tussen ons en onze klanten. Het nieuwe TMS-pakket is hierin een belangrijke stap.”

Meer investeringen sluit Ploeger niet uit :”In de toekomst willen wij de procesondersteuning uitbouwen en voorzien in goede aansluiting op systemen van klanten en partners. Zo optimaliseren we zowel het proces voor de klant als ons interne proces. Daarmee is ons bedrijf klaar voor de toekomst.”

Over Ploeger

Ploeger uit Harderwijk heeft 295 medewerkers en 170 voertuigen. De logistiek dienstverlener beschikt over een warehouse met 25.000 m² opslagcapaciteit waarvan 4.000 m² crossdock.

Reageer op dit artikel