nieuws

UPS breidt next day delivery uit

Distributie 1502

UPS breidt next day delivery uit

UPS snelste wereldwijde pakketverzendingsdienst is net een beetje sneller geworden. UPS breidt zijn worldwide express plus-service uit met 28 nieuwe landen.

De dienst die next day delivery vanaf 08:00 garandeert, wordt gebruikt door productiebedrijven, automotive, zorg en detailhandel voor spoedzendingen, aldus UPS. Hiertoe behoren onder meer bedrijven die reserveonderdelen snel nodig hebben ondernemingen actief in healthcare, aldus Jim Barber, president UPS International.

19 Europese landen

Met de nieuwste uitbreiding van de service, is de zogenoemde worldwide express plus-service  beschikbaar in 56 landen. Van de uitbreiding met 28 landen zijn er 19 in Europa waaronder: Roemenië, Turkije en Servië.

UPS investeert in e-commerce

De uitbreiding is onderdeel van een grote investeringsplan in e-commerce. UPS investeert 2 miljard dollar tot 2019 om het aantal bestemmingen te vergroten, verzendtijden te versnellen en capaciteit te vergroten. In september is UPS in het Duitse Bielefeld begonnen met de bouw van een pakketsorteercentrum.

Dekking vergroot

De world wide express uitbreiding betreft ook meer postcodes in landen die al express plus dekking, hebben. Voor Nederland betekent de uitbreiding dat meer landen en locaties in landen de volgende dag beleverd kunnen worden, stelt Matt Guffey, vice president internationale marketing tegenover Logistiek.

Reageer op dit artikel