nieuws

Hutten optimaliseert planning en dringt CO2-uitstoot terug

Distributie 1343

Hutten optimaliseert planning en dringt CO2-uitstoot terug

Bedrijfscatering en gastvrijheidsdienstverlener Hutten heeft door het inzetten van fleetmanagementsysteem Fleetmatics Reveal efficiency bereikt. De organisatie werk ook een stuk milieuvriendelijker omdat het brandstof bespaart op de voertuigen en CO2-uitstoot vermindert.

Hutten levert dagverse producten aan onder meer bedrijfskantoren, verzorgingstehuizen en evenementen, en zet de fleetmanagement-oplossing in voor 23 voertuigen om dagelijkse werkzaamheden efficiënter in te plannen, op brandstof te besparen en CO2-uitstoot te verminderen.

Toekomstige planningen

Fleetmatics Reveal is een fleetmanagement-systeem dat is ontworpen om bedrijven te helpen bij het besparen van kosten en om de productiviteit van mobiele werknemers te verhogen. Het systeem genereert inzichten die Hutten kan gebruiken om toekomstige planningen te maken, maar ook om te anticiperen op wijzigingen op het laatste moment. Als er gedurende de dag bijvoorbeeld een verzoek binnenkomt voor een extra levering, ziet het bedrijf in een oogopslag wie van zijn chauffeurs het dichtst in de buurt is om daaraan te voldoen. Zo helpt Fleetmatics Reveal Hutten zijn klanten sneller te bedienen en zijn voertuigen zo efficiënt mogelijk in te zetten.

Het fleetmanagement-systeem biedt bovendien inzicht in de rijstijl van bestuurders, bijvoorbeeld of iemand zijn motor onnodig lang stationair laat draaien. Die informatie kan het bedrijf gebruiken om bestuurders te coachen naar een zuiniger rijstijl, en om intern best practices op het gebied van brandstofbesparing en het terugdringen van CO2-uitstoot te delen.

Belang van duurzaamheid

“Duurzaamheid is een belangrijk thema in onze bedrijfsvoering”, zegt Rob Blankenstein, Supply Chain Manager bij Hutten. “Fleetmatics Reveal helpt ons in ons streven naar maximale duurzaamheid en biedt ons tegelijk de middelen om onze planning te verbeteren en kostenefficiënter te opereren. We zijn bovendien erg tevreden over de service van Fleetmatics.”

“Wij zijn er trots op om Hutten te helpen efficiënt en duurzaam te opereren”, zegt Jan Willem Doornbos, Marketing Manager Benelux bij Fleetmatics. “We moedigen hun streven naar duurzaamheid aan en doen er met Fleetmatics Reveal alles aan om ze daarin te ondersteunen. Onder andere door inzicht in rijgedrag en brandstofverbruik. Maar het efficiënter inplannen van ritten zorgt natuurlijk ook voor een afname in het aantal gereden kilometers en de bijbehorende CO2-uitstoot.”

Lees ook: Vijf tips om uw personeel te overtuigen van fleetmanagement-systeem

Reageer op dit artikel