nieuws

Droneprogramma UPS in Rwanda krijgt vervolg

Distributie 1232

Droneprogramma UPS in Rwanda krijgt vervolg

UPS gaat permanent vliegen met drones in Rwanda. Het droneprogramma wordt donderdag officieel gelanceerd in het Afrikaanse land.

UPS bezorgt met drones bloed en medicijnen in afgelegen gebieden in Rwanda. De lancering van het programma is een vervolg op de testen eerder dit jaar. De president van Rwanda neemt donderdag officieel de landingsplatformen in gebruik.

UPS is een samenwerking opgestart met drone start up zipline en Vaccinatie alliantie Gavi. De Zipline-drones zijn onbemande vliegtuigjes die de medicijnen, veilig verpakt in een doos, droppen via een parachute.

Drones redden levens

De drones vliegen automatisch en zijn uitgerust met een reeks sensoren die allerlei vluchtdata verzamelen. De drones vervoeren bloed en medicijnen. Naast de humanitaire kant, is het project voor UPS een uitgelezen kans om zoveel mogelijk data over het bezorgen met drones te vergaren.

Geen toiletpapier met drones

Dat UPS drones op  grootschalige manier zal inzetten op korte termijn in andere landen is niet waarschijnlijk. Naast issues met de wetgeving in Amerika  en Europa, ziet UPS drones niet als een serieuze optie om in te zetten in de mondiale operatie, laat Jim Barber, directeur UPS International weten aan Logistiek. “Ik geloof niet dat drones op korte termijn zullen worden ingezet voor het bezorgen van hondenvoer of toiletpapier.  “Ik geloof wel dat drones effectief zijn als middel om moeilijk bereikbare gebieden te bereiken zoals in Rwanda.”

Reageer op dit artikel