nieuws

Detailresult brengt datastromen bij elkaar

Distributie 1421

Detailresult brengt datastromen bij elkaar

Retailer Detailresult Groep is live gegaan met Star Flow-oplossing van Yellowstar Solutions. De onderneming achter de supermarkten Dirk en DekaMarkt gebruikt het pakket voor het maken van een vertaalslag tussen het WMS en de aanwezige Ortec-applicaties.

De distributieketen van Detailresult is complex, vindt Fergus Hoedeman directeur ICT en Logistiek. Het bedrijf is dagelijks in de weer met diverse distributiestromen en met meerdere productcategorieën. “We beschikken over diverse dc’s, over enkele productiebedrijven en over diepvries transport. Op orderniveau hebben we rekening te houden met transitostromen van leveranciers, die zijn geïntegreerd in onze stromen van en naar de dc’s. Het is al met al een erg ingewikkeld logistiek landschap, dus een goede integratie tussen de IT-systemen was noodzakelijk.”

Tool zorgt voor volledige integratie

Om die reden heeft Detailresult recent  geïnvesteerd in het automatiseren van de transportplanning. Het ontbrak de retailer nog aan de juiste tool om een volledige integratie te krijgen tussen de orders, die werknemers in het magazijn (en dus het WMS) picken en de voertuigen waarmee deze vervoerd dienden te worden. Met de keuze voor Star Flow kan Detailresult informatie uit de distributiecentra (WMS), de productielocaties, de vaste leverschema’s en de real-time winkelvraag uit de voorraad replenishment systemen ook daadwerkelijk op elk gewenst moment inzien.

Beter inzicht vanuit dc’s op transport

Star Flow zorgt ervoor dat er binnen de zes dc’s van de retailer een beter overzicht is op de benodigde voertuigcapaciteit. Dit bespaart de planners rekenwerk, iets wat eerder in Excel werd uitgevoerd. Voor deze dagplanning, maar ook voor het bijhouden van de winkelorders, gaan de dispatchers Star Flow gebruiken.
“Het feit dat we veel in Excel werkten heeft ons wat vertraging opgeleverd”, zegt Hoedeman. “Doordat we alle specifieke situaties in Excel hadden vastgelegd, vergde dit tijdens de implementatie veel omzetwerk. Additionele eisen van onze kant zorgde ook voor wat extra ontwikkelwerk. Onze chauffeurs kenden de laadvolgordes wel, maar het systeem moest die natuurlijk ook kennen.”

Papier uit de processen halen

De koppeling tussen WMS en de routeapplicaties is primair bedoeld om tot tactische en strategische voordelen te komen. Hoedeman: “Toch bleek na verloop van tijd dat er ook vooral operationele voordelen te behalen zijn. De operatie kan dankzij Star Flow beschikken over meer managementinformatie dan voorheen. De koppeling van de data uit meerdere systemen zorgt er verder voor dat we de papierstromen uit de processen hebben kunnen halen.”

Lees ook: Detailresult wint NK Speed Docking

Reageer op dit artikel