nieuws

Bol.com levert 300.000 artikelen ‘same day’

Distributie 2756

Bol.com levert 300.000 artikelen ‘same day’

Webwinkel Bol.com start met ‘same day delivery’ voor voorlopig 300.000 artikelen in alle productcategorieën. Producten die op werkdagen voor twaalf uur ’s middags zijn besteld, worden ’s avonds bezorgd tussen zes uur en half tien geleverd. Ook gaat bol.com leveren op zondag.

Hiermee heeft bol.com volgens eigen zeggen ‘een wereldprimeur’ want nooit eerder was het volgens de etailer mogelijk om een vergelijkbaar groot aantal artikelen zo snel en tegen lage kosten door het hele land te leveren.

Same day voor 1 miljoen artikelen

Bol.com-directeur Daniel Ropers zegt afgelopen vrijdag ook dat binnen enkele jaren het aantal producten van de nieuwe bezorgoptie ‘Vandaag Bezorgd’ moet zijn opgeschroefd naar 1 miljoen artikelen.

Vandaag Ophalen was een generale

Vooruitlopende op de same day delivery optie lanceerde de grootste webwinkel van Nederland ruim een jaar geleden al de bezorgoptie ‘Vandaag Ophalen’ waarmee klanten al binnen een paar uur na bestelling hun pakketje kunnen ophalen bij een afhaalpunt in circa 200 Albert Heijn winkels. “In feite was dat een generale repetitie voor same day delivery. Achter de schermen hebben we hard gewerkt aan een nog betere versie van deze service, zodat we de wens van klanten om ook ‘same day’ aan huis te hebben zo goed mogelijk kunnen beantwoorden”, zegt Ropers.

Vandaag Bezorgd kost 1,99 euro

Reguliere bestellingen worden daarnaast door bol.com zeven dagen per week bezorgd, inclusief zondag. Vandaag Bezorgd kost 1,99 euro extra per bestelling. Een zondagbezorging kost de consument 0,99 euro.

Belangrijke rol voor nieuw fulfilment center

‘Vandaag Ophalen’ en ‘Vandaag Bezorgd’ zijn volgens bol.com al beschikbaar op het merendeel van het assortiment dat op voorraad is. “De grootte van dit assortiment is te vergelijken met het aanbod van een winkelstad. We doen er alles om de bezorgoptie binnen enkele jaren aan te kunnen bieden bij 1 miljoen artikelen. Ons nieuwe fulfilment center (in Waalwijk. red.) dat momenteel gebouwd wordt, gaat daar een grote bijdrage aan leveren”, aldus Daniel Ropers.

Bol.com: onderzoek naar Same day in België

De bezorgoptie Vandaag Bezorgd wordt voorlopig alleen in Nederland aangeboden, voor België onderzoekt bol.com de mogelijkheden samen met de logistiek dienstverlener.

Reageer op dit artikel