nieuws

DAF komt met eigen fleet management oplossing: Connect

Distributie 1798

DAF komt met eigen fleet management oplossing: Connect

Het heeft even geduurd maar DAF Trucks presenteert tijdens de IAA in Hannove zijn eigen fleet-managementsysteem: ‘Connect’. Met deze oplossing wil de truckbouwer uit Eindhoven toewerken naar een open platform, waarmee transporteurs en logistiek dienstverleners real-time inzicht krijgen in de prestaties van zowel de (uiteenlopende) truckmerken alsmede hun vrachtwagenchauffeurs.

Via een dashboard kunnen volgens DAF uitgebreide brandstofrapportages worden opgevraagd met zowel actuele als recente gegevens en de mogelijkheid voertuigen en chauffeurs onderling te vergelijken.

Rapportages over rijtijden en routes

De optie ‘Live Fleet’ levert daarnaast de benodigde informatie over de locatie van de voertuigen. Zo kan beter gepland worden omdat ook afgelegde afstanden, routes en rijtijden per voertuig en chauffeur helder en duidelijk gerapporteerd worden.

Signaal bij afwijkingen

De transportondernemer of logistiek dienstverlener kan zelf aangeven bij welke afwijkingen hij een signaal wil ontvangen, bijvoorbeeld met betrekking tot snelheid, route, locatie en brandstofverbruik.

Verhoging logistieke efficiency

DAF verwacht dat met de  nieuwe fleetmanagement oplossing de voertuigbeschikbaarheid wordt vergroot evenals de operationele kosten wat uiteindelijk ten goede moet komen aan de logistieke efficiency. Connect stelt de vervoerder eveneens in staat onderhoud en reparaties te plannen en voordeel te halen uit de adviezen die met deze oplossing kunnen worden gegeven.

Connect eind dit jaar beschikbaar

De fleetmanagement oplossing van DAF komt eind dit jaar op de markt beschikbaar. Volgens Richard Zink, directeur marketing & sales van DAF Trucks, wordt op dit moment met leidende en onafhankelijke leveranciers van fleetmanagement-systemen gewerkt aan de ontwikkeling van een open platform. Dat is belangrijk voor gemengde vloten en voor DAF-vloten die al in fleet-managementsystemen geïnvesteerd hebben.”

Reageer op dit artikel