nieuws

4FOLD inklapbare container gelanceerd

Distributie 2350

4FOLD inklapbare container gelanceerd
Holland Container Innovations ontwikkelde de 4FOLD

Holland Container Innovations (HCI) lanceert de 4FOLD, een inklapbare container. De presentatie van de 4FOLD vindt plaats op het HCCR-depot in Hamburg.

Volgens Holland Container Innovations zal de 4FOLD-container voor een revolutie in de containerindustrie gaan zorgen. De mogelijkheid om de container te kunnen inklappen zou moeten leiden tot een besparing aan tijd en geld. Ook verwacht HCI dat de inklapbare container zorgt voor een CO2-reductie in de logistieke keten.

Viermaal 4FOLD ingeklapt 

4FOLD is in de basis een standaard container en volgens HCI daarom ook eenvoudig te integreren in de dagelijkse logistiek van veel bedrijven. Vier ingeklapte 4FOLD-containers hebben dezelfde afmetingen als één standaard container.

Demonstraties met subsidie

De 4FOLD, dat eerder dit jaar 2,5 miljoen euro subsidie kreeg,  is inmiddels bij vier rederijen in gebruik. Hoe het inklappen in de praktijk gaat is te zien tijdens demonstraties die voor diverse data zijn gepland. Deze demonstraties zijn mede mogelijk gemaakt door een toegewezen subsidie van 2,5 miljoen euro uit het MKB-instrument van het Europese Innovatieprogramma Horizon 2020.

Experimenteren met 4FOLD

In 2008 berichtte Logistiek.nl al dat HCI, bestaand uit vier studenten van de TU Delft, met een stalen opvouwbare container wilde gaan experimenteren. HCI beschikt inmiddels over acht patenten. Daarnaast kreeg HCI in 2013 het ISO-keurmerk. Dat keurmerk zorgt ervoor dat het bedrijf van Bosschieter de wereldmarkt op kan met de 4FOLD. Reders die aan het proefdraaien zijn, bevinden zich in Nederland en China.

Reageer op dit artikel