nieuws

Trimble komt met nieuwe Android FleetXPS-tablet 

Distributie 2088

Trimble komt met nieuwe Android FleetXPS-tablet 

Trimble Transport & Logistics introduceert op de vakbeurs Transport Compleet in Gorinchem van 6 tot 8 september de Android-gebaseerde FleetXPS-tablet.

Volgens de leverancier van fleetmanagementoplossingen is er een de groeiende vraag van klanten naar een open platform dat beheerd wordt door Trimble zelf. De nieuwe FleetXPS-tablet is gebruiksvriendelijke met de voordelen van een flexibel Android-platform.

Nieuwe gebruikersinterface

Naast de tablet, introduceert Trimble ook een nieuwe generatie gebruikersinterface van de FleetXPS App, een Android applicatie die chauffeurs toelaat om logistieke taken en activiteiten uit te voeren met hun tablets.

Beheer en support

Het beheer van de tablet omvat support voor Trimble apps en updates, onderhoud en herstellingen van de tablets. Met de Android-tablet kunnen bedrijven hun chauffeurs op een eenvoudige manier toegang geven tot andere Apps, voor zowel professioneel als persoonlijk gebruik, zonder aan fleetmanagement functionaliteit in te boeten.

“De vorige versie van de FleetXPS App kon al op mobiele toestellen draaien, maar we stelden vast dat heel wat klanten nood hadden aan bijkomende ondersteuning en een oplossing volledig door Trimble beheerd. Die zorgen nemen we met de Android-tablet helemaal weg. De klant kan in overleg met Trimble bepalen welke Apps op de tablet komen en wij beheren ze. Instellingen worden afgeschermd zodat de chauffeurs geen Apps kunnen toevoegen of verwijderen”, zegt Michel Van Maercke, General Manager Trimble Transport & Logistics, Europe en APAC.

Diagnose op afstand

Verder staat Trimble ook in voor  een goede support via diagnose op afstand voor een continue update  van het toestel. “Trimble’s Open Telematics Framework (OTF) maakt het mogelijk om updates efficiënt, zonder manuele interventies, door te voeren. Dankzij deze brede ondersteuning blijven we een one-stop-shop voor onze klanten en bieden we tegelijk een veel grotere flexibiliteit”, zegt Van Maercke.

 

Begin september zal de nieuwe FleetXPS-tablet in Europa en Australië beschikbaar zijn. Het toestel beschikt over een 7.85 inch anti-reflecterend touchscreen, camera, optionele 1D- en 2D-barcodescanner, RFID & NFC reader, GPS en verschillende draadloze connectiviteitsopties zoals WLAN, Bluetooth en 3G.

Transport Compleet is een vakbeurs die van 6 tot en met 8 september in Gorinchem wordt gehouden en gratis is te bezoeken. Trimble toont hier de nieuwe FleetXPS-tablet.

Reageer op dit artikel