nieuws

DHL test bezorgen in kofferbak met Smart

Distributie 2190

DHL test bezorgen in kofferbak met Smart
smart ready to drop.

Na testen met Audi en Volvo, test DHL de bezorging in de kofferbak nu met Smart.

DHL Parcel en Smart starten een pilot in Duitsland waarbij eigenaren van Smart auto’s hun pakketten in de kofferbak van hun auto kunnen laten bezorgen. De pilot gaat in september van start in Stuttgart, waarna Bonn, Keulen en Berlijn volgen.

De pakketvervoerder en de autofabrikant willen hiermee onder reële omstandigheden de feedback van enkele honderden deelnemers verzamelen.

TAN-code om auto te openen

Het apparaatje dat hiervoor moet worden aangebracht in de Smart wordt kosteloos door de Smart-dealer geplaatst. Het systeem maakt vervolgens gebruik van een eenmalige TAN-code, waarmee de koerier gedurende een bepaalde tijd de Smart kan lokaliseren en toegang heeft tot de kofferbak om een pakket te bezorgen of juist af te halen. Een speciale app zorgt voor afstemming tussen ontvanger en DHL.

OpentheCar TNT Innight

Het is niet de eerste test die DHL uitvoert. Eerder al draaide het een pilot met Volvo (Volvo breidt de proef uit) en Audi en Amazon. Het plan is niet nieuw. De Belgische start up Cardrops levert al enige jaren online bestellingen af in de kofferbak van de auto. TNT Innight heeft voor de zakelijke markt een vergelijkbaar systeem ontwikkeld: OpentheCar. Met de in de TNT Innight scanner geïntegreerde techniek FindTheCar, dat TNT Innight in 2013 introduceerde, kan de chauffeur het voertuig lokaliseren.

Reageer op dit artikel