nieuws

Heineken: meer ‘groene’ elektrische trucks in Amsterdam

Distributie 2656

Heineken: meer ‘groene’ elektrische trucks in Amsterdam

Bierbrouwer Heineken heeft de inzet van elektrisch aangedreven trucks in de Amsterdamse binnenstad uitgebreid naar acht voertuigen. Naast trucks met de Heineken-uitstraling, rijden er sinds vandaag ook drie ‘felrode’ voertuigen van het biermerk Amstel op groene stroom door de hoofdstad.

De volledig elektrische 13 tons vrachtwagens worden door Heineken ingezet voor de distributie van het horeca-assortiment in Amsterdam. Volgens de bierbrouwer is in ruim een jaar tijd het elektrisch wagenpark in de hoofdstad van zeven naar acht voertuigen uitgebreid. Deze transitie past binnen de ambitie van Heineken om in 2020 voor de horecadistributie in alle grote steden in de Randstad alleen nog maar gebruik te maken van zero-emissie transportvoertuigen.

Simon Loos rijdt ‘elektrisch’

De door logistiek dienstverlener Simon Loos ingezette elektrische Heineken vrachtwagens rijden op stroom, die is opgewekt met de zonnepanelen op het dak van het distributiecentrum van de bierbrouwer in Amsterdam.

Trucks geschikt voor stadsdistributie

Dankzij het laadvermogen van 5 ton en een bereik tot 120 kilometer zijn deze trucks geschikt voor stedelijke distributie. De aanwezigheid van de elektrische vrachtwagens is onder meer het resultaat van de samenwerking tussen Heineken Nederland en de gemeente Amsterdam. Beide partijen maken onderdeel uit van het Europees project FREVUE, dat elektrisch vrachtvervoer door de stad stimuleert en onder meer tot doel heeft de luchtkwaliteit te verbeteren.

Andere bedrijven voorbeeld volgen

Volgens de Amsterdamse Wethouder Abdeluheb Choho wil zijn stad zoveel mogelijk uitstootvrij verkeer in 2025 om zo te zorgen voor schone en gezonde lucht in de stad. “Heineken rijdt niet alleen elektrisch, maar doet het ook nog eens op grotere schaal. Ik ga ervan uit dat alle Amsterdamse bedrijven dit voorbeeld zullen volgen en kiezen voor emissievrije voertuigen. Zo werken we samen aan een uitstootvrij Amsterdam in 2025.”

Heineken: zonnepanelen op dc’s

Jeroen Corver, directeur Groothandel bij Heineken, benadrukt dat de bierbrouwer voortdurend bezig is met het verder ‘vergroenen’ van de diverse processen. “Sinds december liggen al onze distributiecentra vol met zonnepanelen. Met de komst van deze elektrische trucks zetten we een volgende stap in de goede richting om de CO₂-uitstoot door de gehele waardeketen heen te verminderen.”

Reageer op dit artikel