nieuws

FedEx heeft overname van TNT bijna rond

Distributie 1320

FedEx heeft overname van TNT bijna rond

Het Amerikaanse FedEx heeft bijna 90 procent van Nederlandse branchegenoot TNT in handen. Dat maakten de twee pakketvervoerders zaterdag bekend in een gezamenlijke verklaring.

FedEx bezit na het sluiten van de aanmeldingstermijn in totaal 88,4 procent van de aandelen TNT. Het concern zal niet later dan 19 mei, donderdag aanstaande, bekendmaken of het bod op TNT gestand wordt gedaan.

Waarde TNT 4,4 miljard euro

In april vorig jaar bleek dat FedEx zijn branchegenoot uit Nederland wilde overnemen. In augustus werd het overnamebod formeel gelanceerd. FedEx betaalt 8 euro per aandeel, waarmee TNT wordt gewaardeerd op 4,4 miljard euro. De aanmeldingstermijn werd overigens enkele keren verlengd, vanwege mededingingsonderzoeken in diverse landen en de EU.

Groen licht mededingingsautoriteiten

Onlangs ging ook het Chinese ministerie van Handel onvoorwaardelijk akkoord met de deal, waardoor FedEx alle vergunningen binnen had die nodig waren om TNT in te lijven. De Europese en Amerikaanse mededingingsautoriteiten stemden eerder al in. De partijen hebben eerder aangegeven dat het bod gestand zou worden gedaan als meer dan 80 procent van de stukken is aangemeld.

Overname TNT door UPS mislukte

De toezichthouder in Brazilië ging, na extra onderzoek dat door concurrent UPS was aangevraagd, eveneens akkoord. UPS heeft in het verleden ook gepoogd TNT over te nemen maar dat mislukte doordat ‘Brussel’ hier een stokje voor stak.

Reageer op dit artikel