nieuws

Sjipit breekt markt goederenvervoer open met app

Distributie 1583

Sjipit breekt markt goederenvervoer open met app
Arnoud van Werkhoven, bedenker van Sjipit

De Nederlandse start-up Sjipit brengt met een app vraag en aanbod van goederenvervoer bij elkaar. Een online marktplaats die gebruik maakt van andere ondernemers die zakelijk onderweg zijn en spullen kunnen meenemen.

Sjipit mikt op particulieren die met een vervoersvraagstuk zitten als ze iets groots te vervoeren hebben. Van iets wat ze hebben gekocht op bijvoorbeeld Marktplaats, zoals een bankstel of een speeltoestel. Zakelijke weggebruikers met een busje, auto of vrachtwagen halen deze spullen op tijdens hun dagelijkse ritje voor een vooraf afgesproken bedrag. De prijs en aflevertijd wordt via de app van Sjipit geregeld.

Logisch

Sjipit-oprichter Arnoud van Werkhoven over de lancering: “Samen met het gehele Sjipit-team ben ik enorm trots op de lancering van Sjipit, omdat we er lange tijd keihard aan gewerkt hebben. En belangrijker nog: omdat we een grenzeloos vertrouwen hebben in het succes ervan. Sjipit is in wezen zo logisch, dat je je afvraagt waarom het nog niet bestond. En dat is altijd een goed teken.”

Pilot

In de pilotfase hebben zich al honderden gebruikers aangemeld. Aanvankelijk wordt er gestreefd naar een landelijke dekking en snel daarna wordt een internationale uitrol voorzien. De mobiele app van Sjipit is vanaf gratis te downloaden in de App Store en Google Play Store.

Sjipit is niet de enige, er zijn meerdere initiatieven op de bezorgingsmarkt actief waarbij slim gebruik wordt gemaakt van bestaande ritten en voertuigen of particuliere bezorgers. Zoals Airhunters of Pickthisup.

Reageer op dit artikel