nieuws

Kuehne + Nagel implementeert nieuw plansysteem en TMS

Distributie 1822

Kuehne + Nagel implementeert nieuw plansysteem en TMS

Kuehne + Nagel Logistics wil de routeplanning en de capaciteitsplanning optimaliseren. Reden voor de logistieke dienstverlener om een nieuw planningssysteem te installeren. Gelijktijdig wordt een nieuw TMS geïmplementeerd.

Kuehne + Nagel heeft gekozen voor  AMCS Fleet Planner. Dit systeem biedt de logistieke dienstverlener meerwaarde bij het dynamisch plannen en bij het managen van de multi-depot stromen in Nederland, stelt Vincent van der Meer, business unit manager transport bij het bedrijf. De logistiek dienstverlener implementeert gelijktijdig een TMS. Beide systemen moet dit najaar live zijn.

Tweetraps

De nieuwe systemen vervangen een transportmanagementsysteem dat vergaand is voorzien van maatwerk en ontwikkeld is op basis van verouderde Microsoft NAV-technologie. Tweetraps planning Het AMCS APS is de schil die volgens Van der Meer voor aanvullende mogelijkheden moet gaan zorgen. “We werken met een tweetraps multi-depot planning. Het aantal variabelen groeit continu en overstijgt inmiddels het menselijk vermogen. Denk aan variabelen die te maken hebben met congestie, tijdsvensters, materieel, product-, chauffeurs- en voertuigspecificaties en rij- en rusttijden.”

700 drops per dag

Kuehne + Nagel zal Fleet Planner inzetten voor de distributie van en naar de drie eigen warehouses in Nederland. De logistiek dienstverlener verzorgt ongeveer zevenhonderd drops per dag, met tweehonderd voertuigen. Daarvan zijn er honderd eigendom van de LDV’er, vijftig van subcontractors en nog eens vijftig rijden op charterbasis enkele ritten. ‘Snel en duidelijk overzicht’ “Dat we voor AMCS hebben gekozen komt ook mede door het duidelijke planbord in de oplossing.

Reageer op dit artikel