nieuws

Bubble Post komt met gekoelde cargofiets

Distributie 1579

Bubble Post komt met gekoelde cargofiets

Het Vlaamse Bubble Post presenteert een nieuwe gekoelde cargofiets voor de bezorging van verse producten in de stad.

Voorheen was alleen het transport naar de magazijnen gekoeld, nu ook de last mile. Hiervoor worden de nieuwe gekoelde cargofietsen van Bubble Post ingezet. De fiets is voorzien van een gekoelde laadruimte. Dit resulteert volgens het bedrijf in meer flexibiliteit voor groothandels en horecaleveranciers in de stad. Er rijd er nu één gekoelde cargobike in Amsterdam. Er zijn nog 20 stuks van dergelijke fietsen in bestelling, meldt het bedrijf.

Bubble Post verzorgt goederentransport van en naar stadscentra. De last mile wordt in een aantal grote steden in Vlaanderen en Nederland afgelegd met cargofietsen en elektrische voertuigen. ‘Deze alternatieve transportmethode is de perfecte en duurzame oplossing voor de steeds langere files, de hogere tijdsdruk, het toenemend aantal leveringen en de hoge CO2-uitstoot in de binnensteden’, claimt het bedrijf.

Nederland

Bubble Post begon vorig jaar in Nederland in Amsterdam en Utrecht. Later werden hier Rotterdam, Eindhoven en Breda aan toegevoegd. De koeriersdienst vervoert onder meer de online bestelde artikelen van bedrijven als Staples en Bloomon. De samenwerking met het online kledingbedrijf Vente-Exclusive.com voor de distributie van pakketjes in Amsterdam werd onlangs uitgebreid.

Meer weten over E-commerce en de last mile?
Innovaties in de last mile. Wat speelt er allemaal? Walther Ploos van Amstel gaat hier tijdens de Masterclass E-commerce op 15 en 16 juni op Nyenrode, uitvoerig op in. Ook geeft Vente-Exclusive.com een logistiek inkijkje in hun organisatie.

Reageer op dit artikel