nieuws

Just Cargo schudt pakketmarkt op met Uber systeem

Distributie

Just Cargo schudt pakketmarkt op met Uber systeem

Wat Uber is voor het personenvervoer, wil Just Cargo worden voor koeriersdiensten. Net als het beroemde Amerikaanse bedrijf brengt Just Cargo in Nederland klanten en chauffeurs met elkaar in contact via een app op de smartphone.

De intelligentste vervoersdienst van Nederland, zo noemt oprichter Michiel van den Boogaart zijn initiatief Just Cargo. Net als Uber brengt Just Cargo vraag en aanbod op een simpele manier bijeen via de app. Bedrijven kunnen zich online aanmelden via de site of de app en aangeven dat ze een pakketje hebben dat bezorgd moet worden. Ze voeren de ophaallocatie en de specificaties van het pakket in, zoals gewicht en afmetingen. Het tarief voor de klant wordt meteen getoond.

 Werkwijze

Aangesloten chauffeurs zien op hun app dat er een zending wordt aangeboden en binnen vijf minuten meldt zich iemand die beschikbaar is. De Just Cargo app meldt vervolgens dat de chauffeur onderweg is. Nadat het pakket is opgehaald wordt verder via de app aangegeven waar het zich bevindt, wanneer het is afgeleverd en of de ontvanger heeft getekend. Zo kunnen pakketten nog dezelfde dag worden bezorgd (same day delivery).

Chauffeurs screening

Just Cargo screent de chauffeurs die zich aanmelden en eist een VOG-verklaring, maar in principe kan iedereen met meer dan twee jaar rijervaring en een APK-gekeurde auto met WA-verzekering meedoen. Chauffeurs zijn vrij om te rijden wanneer ze willen. Ze melden zich aan en af via de app. Wel vraagt Just Cargo dat ze gemiddeld vijf ritten of meer per week rijden.

Reageer op dit artikel