nieuws

Van den Bosch kiest voor planningsoplossing van Quintiq

Distributie

Van den Bosch kiest voor planningsoplossing van Quintiq
AppleMark

Logistiek dienstverlener Van den Bosch Transporten wil zijn mondiale logistiek verbeteren met het planning- en optimalisatieplatform van Quintiq. De oplossing ondersteunt moet het bedrijf ondersteunen bij het complexe planningsvraagstuk dat internationaal intermodaal bulkcontainertransport met zich meebrengt.

Van den Bosch Transporten is als logistiek dienstverlener internationaal actief met het transport van vloeistoffen en droge bulk voor zowel food- als non-foodsectoren. Het bedrijf verzorgt voor klanten intermodaal goederenvervoer en heeft wereldwijd 350 trucks, 1000 opleggers en chassis en meer dan 4000 containers in gebruik.

Complex planningsvraagstuk

De logistiek dienstverlener uit Erp kent een planningsvraagstuk dat volgens eigen zeggen tot een van de meest complexe in de wereld van intermodaal bulkcontainertransport wordt gerekend. Zo moeten planners rekening houden met productverontreiniging, klant specifieke reinigingsvoorschriften als zorgen voor een juiste inzet van en evenwichtige verdeling van materieel. Ook het selecteren van de optimale modaliteit is een belangrijk aandachtspunt.

Behoefte aan één integrale oplossing

In het verleden gebruikte het bedrijf naast een Transport Management System (TMS) verschillende aanvullende systemen om op verzoeken te reageren en routes te berekenen. In het bedrijf ontstond de behoefte aan één integrale oplossing om in alle complexe aspecten van haar bedrijfsvoering te voorzien en tegelijkertijd de leverbetrouwbaarheid en klanttevredenheid te verbeteren.

Vervanging alle planningssystemen

De eenheid voor vloeibaar chemisch wegtransport van Van den Bosch Transporten werkt inmiddels met het plannings- en optimalisatieplatform van Quintiq. De overige mondiale business units volgen in de nabije toekomst. Dit enkele, geïntegreerde platform vervangt alle huidige planningssystemen van de logistiek dienstverlener.

Inzicht in bedrijfsvoering

De planningsoplossing die Quintiq levert moet de logistiek dienstverlener volledig inzicht geven in de bedrijfsvoering op elke planningstermijn. Bovendien maakt de oplossing duidelijk welke effecten beslissingen hebben op de bedrijfsdoelen.

Juiste combinaties toewijzen

Het systeem is geprogrammeerd met alle randvoorwaarden en eisen die specifiek voor de bedrijfsvoering gelden. Hierdoor kan de juiste combinatie tussen materieel en opdracht worden gemaakt. Opdrachten worden dusdanig aan containers of trailers toegewezen door het optimale pad in het intermodale netwerk uit te stippelen. Handmatige planning behoort voor de planners van Van den Bosch Transporten tot het verleden, waardoor zij nu meer tijd overhebben voor overige taken.

Reageer op dit artikel