nieuws

Coolblue bezorgt witgoed zelf en breidt uit in Tilburg

Distributie

Coolblue bezorgt witgoed zelf en breidt uit in Tilburg

Online retailer Coolblue start vandaag met het zelf bezorgen van een deel van de witgoedleveringen. Dat gebeurt met vijftien blauwe busjes in Brabant en een deel van Limburg. Ook breidt Coolblue het distributiecentrum in Tilburg uit met nog eens 36.000 vierkante meter.

Sinds 1 oktober vorig jaar wordt een deel van de witgoed-bestellingen door Coolblue al (gratis) zelf geleverd. De testfase is, zo meldt de webretailer vandaag, inmiddels succesvol afgerond. Het streven is dat er eind dit jaar in heel Nederland vijftig blauwe Coolblue bestelbussen rondrijden.

Hub-netwerk

Dat eerst de zuidelijke provincies aan de beurt zijn, komt onder meer vanwege het distributiecentrum van Coolblue in Tilburg. “Mocht het noodzakelijk zijn, dan zullen we ook in andere plekken in Nederland ‘hubs’ plaatsen”, zegt eindbaas Pieter Zwart van Coolblue tegen Z24, zonder dit verder te concretiseren. Ook bezorging in België wordt volgens Zwart onderzocht.

Bezorging witgoed sinds oktober

Het is onduidelijk of Coolblue de busjes uiteindelijk voor al zijn logistiek wil inzetten. Tot nu toe werkt het bedrijf hoofdzakelijk met PostNL. Voor witgoed wordt ook Dynalogic ingeschakeld en Exchange Logistics. Daarvoor werd gebruik gemaakt van logistiek dienstverlener Fiege.

Controle op volledige bestelproces

Het in eigen beheer nemen van een deel van de witgoedleveringen vloeit voort uit de ambitie van Zwart om nog meer controle te krijgen op het hele bestelproces – van bestelling tot ontvangst van een pakketje.

Marktleider in witgoed

Het is onduidelijk of Coolblue goedkoper uit is, nu het zelf de transportactiviteiten van witgoed ter hand neemt. Op een vraag hierover in een interview met Twinkle geeft  Zwart weinig duidelijkheid: “Onze main drive is klanttevredenheid. Niemand gaat een wasmachine van 65 kilo zelf halen. Coolblue wil graag de leider in witgoed zijn, deze service gratis next day delivery en aansluiting past daarbij.” Coolblue hanteert daarbij een tijdvak van 60 minuten. Zo hoeven klanten maximaal een uur thuis te blijven. Coolblue stuurt een sms met de aflevertijd en belt een half uur voor de levering. De bezorgers installeren de nieuwe apparatuur, testen of het werkt en nemen de oude apparatuur ook meteen mee. De bezorging is gratis.

60.000 vierkante meter dc-ruimte

Naast de nieuwe bezorgservice wil de webretailer, die ook consumentenelektronica verkoopt, speelgoed en producten op het gebied van koken en outdoor, zijn distributiefaciliteiten gaan uitbreiden met 36.000 vierkante meter op logistieke bedrijvenpark Vossenberg-West II in Tilburg. De vandaag aangekondigde dc-uitbreiding volgt op een eerdere groei in 2014, toen werd begonnen met de realisatie van 25.000 vierkante meter distributieruimte door de onderneming achter 300 thema webshops en 7 fysieke winkels. Inclusief de nieuwe uitbreiding, die door Prologis wordt gerealiseerd, krijgt het Coolblue-distributiecentrum in logistieke hotspot Tilburg een omvang van ruim 60.000 vierkante meter.

Forse omzetgroei

Coolblue is de afgelopen jaren hard gegroeid in omzet. In 2015 realiseerde het bedrijf van Pieter Zwart een recordomzet van 555 miljoen euro. Een omzet toename van 54 procent ten opzichte van 2014 toen de omzet 360 miljoen euro bedroeg.

 

Reageer op dit artikel