nieuws

‘Docdata wil V&D-voorraad niet teruggeven’

Distributie

‘Docdata wil V&D-voorraad niet teruggeven’

E-fulfilment dienstverlener Docdata wil vooralsnog de voorraden voor de webwinkel van het failliete V&D niet teruggeven. Het bedrijf uit Waalwijk heeft de maatregel getroffen omdat het bij de warenhuisketen een vordering heeft uitstaan van rond de 1,5 miljoen euro.

Die schuld is de voornaamste reden dat Docdata, zo meldt nieuwszender RTL Z vandaag, de goederen weigert terug te geven. De twee curatoren hebben dit meegedeeld in een brief aan de leveranciers van de warenhuisketen die vlak voor de jaarwisseling failliet werd verklaard.

Voorraden liggen in dc Docdata

Vlak nadat V&D uitstel betaling kreeg, is de webshop van het warenhuis gesloten. Maar de leveranciers die hun goederen terug willen, komen volgens RTL Z van een koude kermis thuis. Hun voorraden liggen voor een deel in het distributiecentrum van Docdata, dat tot voor kort verantwoordelijk was voor de e-fulfilment van de webwinkel van V&D. Docdata heeft nog voor bijna 1,5 miljoen euro tegoed van het failliete warenhuis. CB uit Culemborg zou vanaf eind januari de nieuwe fulfilmentpartner van V&D zijn geworden.

V&D formeel niet eigenaar

In een brief aan de leveranciers, in handen van RTL Z, schrijven curatoren Kees van de Meent en Hanneke de Coninck dat erover te twisten valt of dat mag want een deel van de producten is formeel niet van V&D, maar van zogenoemde ‘eigenaar-leveranciers’, die eigenaar blijven tot er een verkoop plaatsvindt. Bovendien benadrukken zij dat het “voor alle betrokkenen schade oplevert wanneer de goederen bij Docata, dat vorig jaar over werd genomen door Ingram Micro, blijven liggen.” De curatoren willen de voorraad graag verkopen in de winkels van V&D, die wel open zijn.

Docdata wil voorraden niet vrijgeven

Volgens beide curatoren wil Docdata ondanks aandringen niet toezeggen dat de voorraad wordt vrijgegeven. De curatoren zeggen dat de leveranciers die hun eigen voorraad terug willen, dat verder individueel met de e-fulfilment dienstverlener moeten oplossen.

Reageer op dit artikel