nieuws

DB Schenker lanceert snelle groupageverbinding China Europa

Distributie

DB Schenker lanceert snelle groupageverbinding China Europa

DB Schenker Logistics biedt sinds deze week een lijndienst over land vanuit China naar Europa. Met eigen containers kunnen compleet- (FCL) en deelladingen (LCL) met bestemmingen in heel Europa worden verspreid.

DB Schenker biedt full load containervervoer tussen China en Europa over land aan sinds 2011 voor een groot aantal klanten uit verschillende industrieën. Daar is nu de mogelijkheid voor groupage en deelladingen aan toegevoegd. DB Schenker maakt gebruik van de reguliere treinverbinding van Wuhan naar Duisburg. De reistijd bedraagt ongeveer twee weken.

Trans-Euraziatische rail corridor

De lijndienst van en naar China is sneller dan zeevracht en goedkoper dan luchtvracht. Daarnaast kent de service een snelle en betrouwbare looptijd en verscheidene vertrekken per week, aldus de logistiek dienstverlener. Ewald Kaiser, bestuurslid Logistics bij Schenker: “Via de Trans-Euraziatische rail corridor en de verbinding op ons logistieke netwerk zijn we in staat om zendingen snel en veilig in heel Europa te verspreiden en klanten een geïntegreerde allesomvattende, deur-tot-deur-oplossing te bieden.”

 

Reageer op dit artikel