nieuws

TNT Innight lanceert ‘slimme kofferbak’

Distributie

TNT Innight lanceert ‘slimme kofferbak’

TNT Innight heeft een nieuw wapen in de strijd om de zakelijke klant: ‘OpenTheCar.’ Via een slim kastje en een regulier device kan iedere bus van de opdrachtgever worden geopend en dus beleverd.

Sneller, flexibeler en transparanter. Dat zijn volgens TNT Innight de grootste pluspunten van het ontwikkelde systeem OpenTheCar. TNT heeft een systeem ontwikkeld waardoor de nachtelijke distribiteur niet meer afhankelijk is van honderden sleutels en grote sleutelbossen, maar via een druk op de knop van een device iedere kofferbak of (schuif)deur kan openen die men wil om de gevraagde producten te leveren of op te halen.

Ingebouwd kastje

Het ontwikkelde systeem is, als het aan Nico Bossenbroek, directeur ICS, het voorlopige sluitstuk in de zoektocht naar een nieuwe manier van slim leveren; een systeem waar TNT Innight al jaren naar op zoek is. Ubiqu ontwikkelde speciaal voor TNT Innight het systeem OpenTheCar. Zo complex als de techniek is, zo eenvoudig werkt het: Er wordt een kastje ingebouwd in de auto van de klant dat wordt aangesloten op de centrale deurvergrendeling.

TNT Innight scanner

Dit kastje correspondeert via bluetooth met een vooraf toegewezen/geautoriseerde device; dat kan een smartphone zijn, maar ook bijvoorbeeld een mobiele scanner. Via de in de TNT Innight scanner geïntegreerde techniek FindTheCar, dat TNT Innight in 2013 introduceerde, kan de chauffeur het voertuig lokaliseren.

Lees het hele artikel in Logistiek Magazine van augustus.
Nog geen abonnee? bekijk de opties?

Reageer op dit artikel