nieuws

Tankpasregistratie voor fleetmanagement moet fraude voorkomen

Distributie

Tankpasregistratie voor fleetmanagement moet fraude voorkomen

Een samenwerking tussen Fleetmatics en MultiTankcard moet ondernemingen meer controle over het brandstofverbruik van hun wagenpark geven en helpen om tankkaartfraude tegen te gaan.

De twee partijen introduceren een tankpasintegratie voor het fleetmanagementsysteem van Fleetmatics, waarmee bedrijven exact kunnen zien hoeveel ze verbruiken. Door slim inzicht in hoe werknemers hun tankpas gebruiken, is het bovendien mogelijk om fraude op te sporen en te voorkomen.

Minder brandstofverbruik

Met de tankpasintegratie krijgen bedrijven een gedetailleerd overzicht van het verbruik per voertuig. Zo weten zij welke voertuigen het meest efficiënt opereren en hoeveel brandstof onnodig verloren gaat door achterstallig voertuigonderhoud of door ongepast rijgedrag, zoals te hard optrekken of te lang stationair draaien.

Brandstofverbruik is voor veel bedrijven een hoge kostenpost, ongeacht de oorzaak. Jan Willem Doornbos, Country Marketing Manager Nederland bij Fleetmatics zegt hierover: “Door de al bestaande mogelijkheden van Fleetmatics te combineren met gegevens over het gebruik van de tankpas van MultiTankcard, geven we ondernemingen het inzicht dat ze nodig hebben om hun brandstofkosten terug te dringen.” Eva Koekkoek, Sales en Marketing Manager bij MultiTankcard over de samenwerking: “Wij willen onze klanten een excellente service bieden en ze ontzorgen. De samenwerking met Fleetmatics draagt bij aan een hoge klanttevredenheid doordat we ondernemers meer grip op hun brandstofkosten geven.”

Misbruik en fraude tegengaan

De tankpasintegratie met MultiTankcard het mogelijk misbruik te signaleren en tankpasfraude tegen te gaan. De fleetmanagementsoftware van Fleetmatics geeft inzicht in tankbeurten waarbij het aan de tankpas toegewezen voertuig niet in de buurt van het tankstation was. Of wanneer er meer brandstof is afgenomen dan de maximumcapaciteit van de brandstoftank van het betreffende voertuig.

 

Reageer op dit artikel