nieuws

DHL wil pakjes gaan versturen per bus

Distributie

DHL wil pakjes gaan versturen per bus

Nieuw in de groeiend aantal alternatieven voor pakketdistributie is het plan van Deutsche Post (DHL) om busvervoer in te zetten voor de bezorging. Dat maakt de aflevering sneller en goedkoper.

Het plan komt van Jürgen Gerdes, verantwoordelijk voor pakketpost en e-commerce operations van Deutsche Post. Hij zei dit in een interview met het persbureau Bloomberg. Gerders zou deze service willen aanbieden, naast het DHL Express netwerk in een poging om een goedkoper alternatief te bieden voor zakelijke klanten en meer snelheid aan consumenten in grote steden.

Volgens de topman kan de sinds 2014 bestaande samenwerking met ADAC in Duitsland 120 steden verbinden. De bagageruimte van de 90 gele Scania bussen is in zijn ogen geschikt voor het transport van pakketten.

Winstmarge op pakketten vergroten

Het samenwerkingsverband tussen ADAC en Deutsche Post heet Postbus. Het idee is om personenvervoer over langere afstanden tussen stedelijke gebieden met een verkorte reistijd te laten verlopen. Deze zomer sloot Postbus een overeenkomst met Lufthansa om vliegtuigpassagiers sneller op luchthavens te krijgen. De tarieven variëren tussen 12 en 18 euro.

Groeimarkt Deutsche Post

Deutsche Post acht nu de busverbindingen ook erg geschikt voor pakketdistributie tussen grote steden. Gerdes zegt alles in het werk te willen stellen om de groeimarkt die pakketbezorging is beter in de grip te krijgen en de winstmarge te verhogen met minimaal 3 procent per jaar tot 2020.

Eigen oplossingen

Postbedrijven – ook PostNL – zijn buitengewoon actief om het netwerk om te buigen van post naar pakketbezorging nu het volume briefpost ernstig is afgenomen. Online shopping moet dit gat gaan opvullen. Maar ondertussen proberen ook bedrijven als Amazon en eBay zelf met oplossing te komen voor dit groeisegment. Door de bussen in de zetten van het eigen Postbus netwerk houdt Deutsche Post deze activiteit toch in eigen hand.

 

 

Reageer op dit artikel