nieuws

G. Snel neemt distributie V&D over

Distributie

G. Snel neemt distributie V&D over

Nadat de twee bedrijven begin dit jaar elkaar al hadden gevonden, is het nu definitief. G. Snel neemt de distributieactiviteiten over van V&D.

V&D heeft haar distributieactiviteiten naar de winkels per 1 juni volledig uitbesteed aan G.SNEL Logistics in Woerden. De deal volgt na maanden onderhandelen. Eind februari was al bekend dat G. Snel en V&D elkaar hadden gevonden op hoofdlijnen.

Kostenreductie

De uitbesteding past in de plannen van de noodlijdende winkelketen om de kosten te drukken. Alle V&D chauffeurs en ondersteunende medewerkers zijn in dienst getreden bij G.SNEL. Het transportmateriaal waaronder combi’s, trekkers, trailers en LZV’s zijn ook overgenomen.

Fijnmazig

Snel belevert vanuit het centrale distributiecentrum van V&D in Nieuwegein dagelijks drieënzestig winkels met hangende kleding, rolcontainers en pallets. De fijnmazige distributie past goed in de stadsdistributie-werkzaamheden die G.SNEL reeds doet voor verschillende andere grote retailers.

Efficiënt

Naast de leveringen aan winkels haalt G.SNEL ook bij de leveranciers de goederen, bestemd voor het distributiecentrum, op. Dit verhoogt de bezetting van het transportmateriaal, worden lege kilometers bespaard en wordt ook het aantal bewegingen bij het dc gereduceerd, is de verwachting.

 

Reageer op dit artikel