nieuws

DHL Express investeert miljoenen in Nederland

Distributie

DHL Express investeert miljoenen in Nederland

DHL Express gaat zeven nieuwe vestigingen bouwen in Nederland. Ook worden twee sites uitgebreid en vernieuwd.

DHL Express investeert de komende tijd 45 miljoen euro in uitbreiding en vernieuwing van de Nederlandse vertakking van het internationale expresnetwerk. Een investering die noodzakelijk is na forse groei. De tien Service Centra van DHL Express verwerken drie keer zoveel zendingen als amper tien jaar geleden.

Nieuwbouw

Voor de komende tien jaar verwacht DHL Express nog een verdubbeling. De aanzet voor het innovatietraject werd vorig jaar gegeven toen de vestiging in Hoofddorp werd geïntegreerd in de luchthub op Schiphol. De voorbereiding voor de op bedrijventerrein Haarrijn langs de A2 bij Utrecht is in volle gang. Het complex gaat de vestigingen in Amersfoort en Utrecht vervangen.

Automatische sorteerinstallatie

Het nieuwe Service Centre, zoals de sorteercentra van DHL Express worden genoemd, beslaat ruim 2.500 m2 loods en kantoor op in totaal 12.000 m2 terrein. Het pand krijgt een automatische sorteerinstallatie, wordt voorzien van energiebesparende en milieuvriendelijke installaties en zal de uitvalsbasis vormen voor 130 medewerkers met zo’n 60 bestelwagens en een tiental fietskoeriers. De uitbreiding en vernieuwbouw van de vestigingen in Apeldoorn en Eindhoven is in maart dit jaar al van start gegaan.

Europese investeringen DHL

DHL Express timmert ook buiten Nederland aan de weg. Zo wordt momenteel gewerkt (150 miljoen euro) aan een verdubbeling van de capaciteit van de Europese luchthub in Leipzig. Ook in de hub van Brussel 115 miljoen euro wordt geïnvesteerd.

 

Reageer op dit artikel