nieuws

Nieuwe plugin ontwikkelt voor koppeling TMS aan planning

Distributie

Nieuwe plugin ontwikkelt voor koppeling TMS aan planning

Yellowstar Solutions en PTV Group hebben een plugin ontwikkeld voor het koppelen van TMS en plansysteem.

De nieuwe plugin biedt kleine en middelgrote logistieke bedrijven de mogelijkheid om eenvoudig hun TMS aan de PTV planoplossingen te koppelen.

Precieze calculaties maken

“Het valideren van routes en adressen is daarmee een stuk goedkoper geworden”, aldus Osman Akdemir, Manager Operations (COO) bij Yellowstar. “Bedrijven krijgen een laagdrempelige toegang tot de bouwstenen die we leveren”, vult PTV directeur Dyon van Gaans aan. Met de ontwikkeling van de plugin willen Yellowstar en PTV ook de kleine- en middelgrote bedrijven toegang bieden tot de mogelijkheden die standaard en maatwerk interfaces bieden. De plugin is een webgebaseerde oplossing die, wat Akdemir betreft, direct zal leiden tot het behalen van efficiency in zowel de operationele als de sales sfeer. De COO geeft een voorbeeld: “Logistieke bedrijven kunnen er eenvoudig kilometer- en kostencalculaties mee maken én routes plannen. Vaste berekeningen kunnen daardoor in de prullenbak, de plugin helpt bedrijven om veel preciezere berekeningen te maken.

Geografische Lego-doos

PTV xServer helpt bij berekenen routes en planningen Een goede interface tussen een TMS en een plansysteem is volgens Van Gaans een voorwaarde voor succes. “Deze samenwerking heeft ervoor gezorgd dat Yellowstar nu onze xServer heeft ingebouwd in haar oplossingen. Daarmee biedt het haar gebruikers toegang tot wat ik graag een geografische Lego-doos noem, waarmee ze alles kunnen maken op route- en plangebied. De belangrijkste bouwstenen die dankzij dit partnership beschikbaar komen zijn xLocatie, xMap en xRoute.”

Reageer op dit artikel