nieuws

Westland investeert in multifunctionele trailers

Distributie

Westland investeert in multifunctionele trailers

Een innovatief terminaltechniek moet het mogelijk maken om vrachtwagentrailers/opleggers efficiënt uit te wisselen tussen de weg en het spoor.

Het Cluster Agrologistiek Westland, CargoBeamer en Ballast Nedam gaan gezamenlijk onderzoek doen naar de mogelijkheden van de zogeheten CargoBeamer terminal voor het Westland. De drie partijen hebben hiervoor een intentieovereenkomst ondertekend tijdens de Fruit Logistica 2015.

Beter benutten

De terminaltechniek van CargoBeamer maakt het mogelijk om opleggers veilig en kostenefficiënt te vervoeren via het spoor. Hiervoor hoeven geen technische aanpassingen aan de opleggers te worden gedaan of containerkranen te worden ingezet. De terminal is modulair ontworpen en kan meegroeien met de gevraagde capaciteit. Hierdoor wordt de Europese railinfrastructuur voor goederen vervoer beter benut. Een CargoBeamer terminal zou de dagelijkse stroom van vrachtverkeer van en naar het Westland kunnen terugdringen en de verkeersdruk in de regio Rotterdam verminderen.

Reageer op dit artikel