nieuws

V&D wil distributie uitbesteden aan G. Snel

Distributie

V&D wil distributie uitbesteden aan G. Snel

Warenhuisketen V&D wil zijn distributie uitbesteden aan logistiek dienstverlener G. Snel. Alle chauffeurs, die in dienst zijn van het noodlijdende concern, worden door het bedrijf uit Woerden overgenomen. FNV meldt dat de overeenkomst tussen G. Snel en V&D zo goed als rond is maar nu nog in een onderzoeksfase zit.

De warenhuisketen wil de deal met G. Snel op 1 april rond hebben. De uitbesteding past in de plannen van de noodlijdende winkelketen om de kosten te drukken.

Chauffeurs zijn geïnformeerd

Onderdeel van de voorlopige plannen is dat de betrokken chauffeurs, die overgaan naar het Woerdense bedrijf, een jaarcontract krijgen, bericht De Telegraaf zaterdag. FNV Handel zegt naar aanleiding van deze berichtgeving dat de chauffeurs op 12 februari al door V&D geïnformeerd zijn over de uitbesteding van de distributieactiviteiten.

Adviesaanvraag ligt er nog niet

Volgens de bond zijn er nog veel vragen die tot op heden niet zijn beantwoord door V&D. De bond heeft de warenhuisketen op 17 februari gevraagd om meer informatie, maar die nog niet gekregen. Ook de ondernemingsraad van V&D heeft volgens FNV nog geen adviesaanvraag gekregen ten aanzien van dit voorgenomen besluit.

Uitbesteding zit in onderzoeksfase

V&D zegt in een reactie zaterdag dat de berichtgeving over de jaarcontracten absoluut niet klopt en dat het de wet overgang van onderneming zal respecteren. Het warenhuisketen verklaart verder dat de uitbesteding van het transport nog in de onderzoeksfase zit. Zodra er meer bekend is over de uitkomst van het onderzoek zal V&D een adviesaanvraag indienen bij de ondernemingsraad. “Van G. Snel hebben we inderdaad de bevestiging ontvangen dat zij in gesprek zijn met V&D voor een overname van distributieactiviteiten”, zegt Niels Suijker van FNV Handel.

Details worden ingevuld

Ook Peter de Vries, directeur van G. Snel, bevestigt dat met V&D op dit moment de laatste details van de overeenkomst worden ingevuld. “We hebben meegedaan aan een tender en daar zijn wij als beste uitgekomen. V&D is op dit moment bezig om intern een en ander af te stemmen voordat onze overeenkomst definitief naar buiten kan worden gebracht.”

G. Snel: groot distributienetwerk

De Vries stelt dat hij zijn bedrijf prima in staat acht om de distributieactiviteiten van de warenhuisketen over te nemen. “We hebben een groot distributienetwerk en we komen al jaren veel bij toeleveranciers van V&D.”

Reageer op dit artikel