nieuws

Intergamma gooit logistieke roer met succes om

Distributie

Intergamma gooit logistieke roer met succes om

Intergamma heeft zijn logistiek en inkoop volledig omgegooid. Met een nieuw distributiecentrum voor uglies nadert de ‘succesvolle’ ombouw zijn einde.

Rechtstreekse leveringen van leveranciers naar de bouwmarkten, relatief hoge ketenkosten en een beperkte mogelijkheid om het serviceniveau te verbeteren. Dat moet slimmer kunnen vond men bij Intergamma. Reden voor het bedrijf om de logistiek en de inkoop volledig om te gooien.

Distributiecentrum voor uglies

Leveranciers van de doe-het-zelf-keten worden nu geacht de distributie van de goederen naar de winkels samen met Intergamma te regelen, onderdeel van de strategiewijziging genaamd Olympus. Daarvoor is  het distributiecentrum in Tiel (60.000 vierkante meter opslag en groepage) geoptimaliseerd en gerenoveerd. Intergamma heeft een soortgelijk distributiecentrum voor uglies opgezet in Nieuwleusen, waar Westerman de logistiek voor verzorgt. Het gevolg: minder stops, vollere trucks.

 

Lees het hele artikel binnenkort in Logistiek magazine. Nog geen abonnee? Bekijk de (digitale) opties.

Reageer op dit artikel