nieuws

E. van Wijk breidt farma-distributie uit

Distributie

E. van Wijk breidt farma-distributie uit

Logistiek dienstverlener E. van Wijk Logistics heeft zijn wagenpark recent uitgebreid met drie nieuwe trekker-oplegger combinaties. Het bedrijf uit het Brabantse Giessen zet deze trekkers in om meer capaciteit te realiseren voor het vervoer van farmaceutische goederen.

Aanleiding voor deze uitbreiding is het recent afgesloten contract met een van de opdrachtgevers waarvoor E. van Wijk de distributie naar ziekenhuizen verzorgt. Naast internationaal transport biedt de logistiek dienstverlener ook temperatuur gecontroleerde opslag aan en distributie naar apothekers en patiënten. Begin deze maand heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg het officiële GDP (Good Distribution Practices)-certificaat uitgereikt aan E. van Wijk.

Internationale farma norm

GDP is een kwaliteitssysteem voor opslagplaatsen en distributiecentra voor medicijnen. Internationaal geaccepteerde farmaceutische GDP-voorschriften bepalen dat distributeurs van farmaceutische producten volgens deze normen moeten werken.

Vestigingen in Moldavië en Oekraïne

De E. van Wijk Group heeft in totaal vijftien vestigingen in Nederland, Roemenië, Moldavië en Oekraïne. Met een vloot van meer dan driehonderd eigen vrachtwagens verzorgt het bedrijf vervoer vanuit West-Europa naar Oost-Europa en de CIS landen. Het logistieke pakket bevat ook warehousing, crossdocking, groupage vervoer, (inter) nationale distributie en douaneservices.

Reageer op dit artikel