nieuws

ADN-app is beschikbaar in app-stores

Distributie

ADN-app is beschikbaar in app-stores

Beurtvaartadres en CBRB hebben na de ADR-app, nu ook de ADN-app officieel op de markt gebracht. De app is bedoeld voor vervoerders van gevaarlijke stoffen over water. Door middel van de app worden operationele instructies en bijzondere bepalingen direct zichtbaar op een mobiel device.

Met de ADN-app hebben vervoerders, bevrachters, operators, planners, laders, veiligheidsadviseurs, havenbeheerders, onderwijs- en overheidsinstellingen en andere belanghebbenden, de complexe regelgeving voor het vervoer van gevaarlijke stoffen in de binnenvaart eenvoudig binnen handbereik. Op het kantoor van Beurtvaartadres in Nootdorp is het resultaat van de samenwerking van Beurtvaartadres en het CBRB gepresenteerd aan vertegenwoordigers vanuit de binnenvaart, gemeentes, uitgevers en andere belanghebbenden.

Twee gevaarlijke stoffen apps beschikbaar

Beurtvaartadres en CBRB kondigden in september vorig jaar de komst van de ADN-app al aan. In 2011 lanceerden de twee organisaties al de ADR-Pro app voor chauffeurs, veiligheidsadviseurs en magazijnmedewerkers die te maken hebben met gevaarlijke stoffen. “Na de succesvolle ADR-app leek de stap naar een ADN-app een kleine”,  aldus Bernadette den Uijl, manager operations van Beurtvaartadres.

“Kenners echter weten dat er significante andere zaken van belang zijn in de binnenvaart. Maar de basis en structuur is gelijk aan de ADR-app.”

In delen aan te schaffen

De ervaring met de ADR-app heeft Beurtvaartadres doen besluiten de apps in delen aan te bieden. Middels zogenaamde ‘in-app’ aankopen kan er functionaliteit in stukjes aangekocht worden. Hiermee denkt de organisatie tegemoet te komen aan de wensen van de gebruikers.

Zowel de ADN als de ADR-app zijn beschikbaar voor iPhone als Android-telefoon en te downloaden via de Google Play Store en iTunes.

Vermindering regeldruk

Met de ontwikkeling van de twee gevaarlijke stoffen apps wordt door de branche- en koepelorganisaties ook invulling gegeven aan één van de geïdentificeerde regeldruk knelpunten “Ondersteunen bedrijven bij het voldoen aan gevaarlijke stoffenregelgeving” uit het programma Maatwerk Aanpak Regeldruk Logistiek (MAR-L).

Lees ook: ADR wetgeving: de belangrijkste wijzigingen vanaf 2015

Reageer op dit artikel