nieuws

Media Logistics kiest voor cloud track & trace app

Distributie

Media Logistics kiest voor cloud track & trace app

Logistiek dienstverlener Media Logistics heeft een track & trace app in gebruik genomen die chauffeurs in staat stelt eenvoudig handtekeningen voor leveringen en retouren te verzamelen.

Media Logistics, het logistieke bedrijf van uitgeverij Audax, had behoefte aan een manier om zijn chauffeurs onderweg eenvoudig en snel te bereiken en aan te kunnen sturen. Softwareleverancier Magnus ontwikkelde een track & trace app voor de logistiek dienstverlener.

Geen dure terminals nodig

Met de track & trace app zijn alle leveringen van deur tot deur te traceren zonder te hoeven investeren in dure terminals. De app werkt op een smartphone of tablet. Chauffeurs verzamelen met deze cloud-oplossing eenvoudig handtekeningen voor leveringen en retouren. Bovendien kan de chauffeur een foto van het pakket maken en/of de barcode scannen. Deze gegevens worden vervolgens geüpload naar het cloudbased back end.

Het back end systeem geeft real time inzicht in de status van een route en de pakketten waartoe de back-office medewerkers toegang hebben. Klanten kunnen hierdoor snel en correct op de hoogte worden gehouden.

Bekijk in het filmpje de reactie van Raymond Cools, directeur van Media Logistics op de nieuwe app.

Reageer op dit artikel