nieuws

Bedenker Cargohopper komt met nieuw initiatief

Distributie

Bedenker Cargohopper komt met nieuw initiatief

Jacques van der Linden, geestelijk vader van Cargohopper, lanceert een nieuw plan om de distributie in de provincie Utrecht te bundelen. De proef gaat begin april van start.

Vervoerders kunnen al hun zendingen voor de provincie Utrecht afleveren op een centraal adres. Die zendingen worden daar gebundeld en nog dezelfde dag door de hele provincie Utrecht afgeleverd. Dat is het nieuwe plan uit de koker van Jacques van der Linden, bedenker van de Cargohopper.

Proef

Het zogenaamde Provinciaal Crossdock Centrum Utrecht moet in april van start gaan als proef. De proef komt in samenwerking met de provincie Utrecht tot stand. “Niet eerst uitgebreid plannen en doelstellingen formuleren, maar gewoon aanpakken en doen”, aldus Van der Linden.

Cargohopper

Van der Linden startte op die manier ruim vijf jaar geleden ook Cargohopper bij zijn toenmalige werkgever Hoek Transport. De voormalige directeur van het transportbedrijf is vorig jaar uit het bedrijf gestapt.

Kosten

Een ongelimiteerd aantal bedrijven kan aan het project meedoen. Er zijn geen kosten voor de deelnemende bedrijven. Er zal een marktconforme prijs per zending, pallet of pakje berekend worden. “Met het bedrijf dat het crossdockcentrum zal faciliteren (naam en locatie zijn nog onbekend) zullen daarover duidelijke afspraken gemaakt worden.”

Bedrijven die aan de proef willen meewerken kunnen een bericht sturen naar jaclei@ziggo.nl


Lees over de ontwikkelingen van de Cargohopper op Logistiek.nl.

Reageer op dit artikel