nieuws

APM en FENEX willen samen efficiency verhogen

Distributie

APM en FENEX willen samen efficiency verhogen

APM Terminal Maasvlakte II en FENEX hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De deal moet de productiviteit van de overslag van containers verbeteren.

De ontwikkeling van de nieuwe terminal op Maasvlakte II biedt voor beide partijen een kans om verbeteringen door te voeren. De samenwerking die vandaag wordt beklonken moet leiden tot: beter informatie uitwisseling, afspraken over afhandelingsprocessen en (douane)procedures stroomlijnen en vereenvoudigen. Dat moet leiden tot efficiency voor expediteurs en APM.

KPI’s

De deal moet ook resulteren in het beter benutten van verschillende modaliteiten. Na de ingebruikname van de APM Terminals Maasvlakte II zullen tevens KPI’s worden vastgelegd en gemonitord. Hierdoor ontstaat een structurele samenwerking die moet leiden tot een steeds meer betrouwbare en voorspelbare havenlogistiek.

Win-win situatie

Roderick de la Houssaye, bestuurslid van FENEX en Frank Tazelaar, managing director van APM Terminals Maasvlakte 2 ondertekenden de deal. De la Houssaye: “Met deze samenwerkingsovereenkomst laten we samen zien dat het aangaan van een relatie leidt tot een win-win situatie. Tazelaar: “Productiviteitsverbetering zit niet alleen in het toepassen van nieuwe technologieën, maar ook in de manier waarop we met elkaar samenwerken in de logistieke keten. Met deze samenwerkingsovereenkomst zetten we op dit gebeid een belangrijke stap”.

Afspraken

De samenwerkingsovereenkomst van APM en FENEX omvat afspraken over:

  • de inrichting van slotmanagement en daarmee samenhangend het versnellen van de afhandeling;
  • het digitaal aanleveren en delen van informatie via Portbasestroomlijnen van procedures voor de landzijdige modaliteiten binnenvaart, weg en spoor;
  • vereenvoudigen van douaneprocedures;proactief en volledig communiceren over vertragingen en verstoringen;
  • het ontwikkelen van een achterlandportal, waarmee de expediteur gemakkelijker de intermodale verbinding kan kiezen die het beste aansluit op een specifieke import- of exportcontainer.
Reageer op dit artikel