nieuws

Lean and Green familie blijft maar groeien

Distributie

Lean and Green familie blijft maar groeien

Het aantal bedrijven dat actief werk maakt van CO2 reductie blijft stijgen. Dinsdag reikte Connekt 28 certificaten uit in drie categorieën.

Drie bedrijven mogen zich sinds dinsdag koploper noemen als het gaat om het realiseren van hun duurzaamheidsambitie.  Plus Retail, Unilever en Van Duijvenbode Transport ontvingen uit handen van Machteld Leijnse, Manager Logistics van Connekt, de tweede Lean and Green star uitgereikt.  Hiermee komt het totaal aantal ‘tweesterren bedrijven’ op zestien.

Voorwaarden 2e star

De tweede Lean and Green Star is een erkenning voor bedrijven die  actief bezig zijn met duurzame samenwerking in de logistieke keten en met innovatie op dat gebied en  met een voldoende hoge mate van nauwkeurigheid de CO2 emissies van hun vervoersprestatie berekenen. Daarnaast moeten ze voldoen aan een aantal minimale (door de markt) erkende vereisten op het gebied van duurzaamheid.

1 sterren winnaars

Het aantal bedrijven met een star staat sinds dinsdag op 77. Zestien bedrijven ontvingen uit handen van  Lean and Green Ambassadeurs Gretta Schoonderbeek (SCA Hygiene Products) en Jannie van Andel (Unilever) de bijbehorende trofee. De zestien Lean and Green Star Winners zijn: Anda, C&A Nederland Distributiecentrum, Dalhuisen, Dorrestijn Internationaal Transport, Op- en Overslag, Fritom Group, Kuehne + Nagel Logistics , Logistiekcentrum Stad Alkmaar, Mars Nederland, Osse Overslag Centrale , Technisch Handelsbureau Rensa, Simon Loos, Slump Oil , Speksnijder Transport Bodegraven, Tielbeke Logistiek, Van Oers United en Van der Werff Logistics.

Award winnaars

Het aantal Lean and Green awards is gegroeid met negen nieuwkomers. Zij moeten in vijf jaar tijd hun CO2 reductie met minimaal twintig procent terugbrengen. De bedrijven zijn: A.J. Jongeneel en Zonen Transport, BostonScientific International BSI, Farm Trans Group, H.J. Van Oort Transport b.v. Nederland/België, H.N. Post en Zonen, Nestle BeNe Lux, Transcargo, Trasegro en De Verwenbakker.

Reageer op dit artikel