nieuws

Railoperator kiest voor planning software van Ixolution

Distributie

Railoperator kiest voor planning software van Ixolution

Transport- en terminal-management softwareleverancier Ixolution implementeert bij Shuttlewise nieuwe planningssoftware die door de railoperator gebruikt wordt bij het aanbieden en coördineren van vrachten. Gisteren tijdens de eerste dag van ICT & Logistiek vakbeurs hebben beide een overeenkomst voor implementatie van het softwarepakket XRailOperator.

Met de software van Ixolution, dat vorig jaar is ontstaan na een management buy out van Groeneveld, kan railoperator Shuttlewise uit Rotterdam de vrachten die zij aanbieden op hun dagelijkse treinverbindingen van Rotterdam, Krefeld en Gent naar Mortara nog beter coördineren. Met het nieuwe operationele automatisering systeem is Shuttlewise in staat om haar treinen zo optimaal mogelijk in te plannen.

Mogelijkheid voor EDI-verbinding

Volgens Martijn Elbers, directeur Shuttlewise voldoet de oplossing de planningsoplossing van Ixolution op alle fronten aan de eisen van een hedendaagse intermodale operator. “Er is aandacht voor de planning, de administratie en er zijn mogelijkheden voor EDI verbindingen met klanten en een directe koppeling naar de terminals. Ook zijn er regelmatig updates van het systeem met nieuwe functionaliteiten.”

Product verder completeren

Ton Stuit, directeur van Ixolution, zegt op de beursvloer dat Shuttlewise een aanwinst is voor de klanten groep van het softwarebedrijf uit Zwijndrecht. “Samen met Shuttlewise kunnen wij nog beter aantonen dat onze standaard software IXSuite een prima oplossing is voor bedrijven die actief zijn in de (intermodale) transport en logistiek. Met de aanvullende kennis van deze onafhankelijke railoperator en de bestaande operators kunnen wij ons product verder completeren.” Ixolution is op de ICT & Logistiek vakbeurs terug te vinden in hal 3, standnummer: D028

Reageer op dit artikel