nieuws

PTV lanceert Drive&Arrive

Distributie

PTV lanceert Drive&Arrive

Real time geïnformeerd over de afwijkingen omtrent de verwachte aankomsttijd? Dat is mogelijk met de nieuwe applicatie Drive&Arrive.

Weten wanneer een bepaalde lading arriveert om zo een geoptimaliseerde supply chain te creëren? PTV heeft hiervoor de applicatie Drive&Arrive ontwikkeld. Met de applicatie beschikken alle betrokkenen op elk moment over dezelfde informatie. Dit betekent volledige transparantie voor iedereen. Deze oplossing is vrachtwagen specifiek en maakt zowel gebruik van historische verkeersinformatie als van actuele informatie omtrent file en wegafsluitingen. Het systeem houdt ook rekening met de wettelijke rij- en rusttijden voor chauffeurs.

Oplossen planproblemen

Op basis van real time gegevens kan de planner mogelijke planproblemen oplossen door de volgorde van stops te veranderen of door ritten opnieuw te plannen. Tegelijkertijd heeft de operator bij het laad- en losperron de mogelijkheid om de bedrijfsmiddelen bij het losperron optimaal in te zetten. Al deze maatregelen verhogen de punctualiteit, verminderen de kosten en klachten en leiden tot een betere efficiency tussen de medewerkers bij het laad- en losperron en de chauffeurs in de vrachtwagens zelf, aldus PTV.

PTV demonstreert Drive&Arrive volgende week op de beurs ICT&Logistiek in Utrecht.

Reageer op dit artikel