nieuws

Opstelten: ‘Geen verklaring voor groei ladingdiefstal

Distributie

Opstelten: ‘Geen verklaring voor groei ladingdiefstal

Minister Opstelten van Veiligheid en Justitie heeft geen verklaring voor de groei van het aantal ladingdiefstallen in het laatste kwartaal van 2013. Dat blijkt uit zijn antwoord eerder deze week op vragen van de SP-Kamerleden Kooiman en Bashir. EVO en TLN zeggen in een reactie ongerust te zijn over de aanpak van ladingdiefstal.

Hoewel het aantal voertuigdiefstallen afgelopen jaar is gedaald, blijkt het aantal ladingdiefstallen in 2013 juist gestegen ten opzichte van een jaar eerder. Een groot deel van deze stijging heeft zich volgens de minister voltrokken in het derde kwartaal van afgelopen jaar. De oorzaak van de stijging in het aantal aangiften valt volgens de minister echter niet direct te verklaren.

Ladingdiefstal nauwlettend volgen

EVO en TLN hebben al meerdere keren aangegeven ongerust te zijn over de aanpak van ladingdiefstal. De minister verzekert de Tweede Kamer in zijn antwoorden aan de Kamerleden Kooiman en Bashir dat hij de ontwikkelingen op het gebied van ladingdiefstal nauwlettend volgt. Het Landelijk Team Transportcriminaliteit, verantwoordelijk voor de informatiepositie rond het thema, zal onderdeel blijven van de informatieorganisatie van de Landelijke Eenheid en vormt een vaste schakel in de programmatische aanpak, aldus de bewindsman.

Aanpak transportcriminaliteit wordt verstevigd

Ook in het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing (NPC) is de aanpak van criminaliteit tegen het bedrijfsleven geprioriteerd. Concreet betekent dit dat de samenwerking met publiek en private partners bij de aanpak van transportcriminaliteit in de toekomst wordt voortgezet en verstevigd daar waar nodig, aldus de minister.

Reageer op dit artikel