nieuws

Lekkerland rolt multi-temperatuur distributie uit

Distributie

Lekkerland rolt multi-temperatuur distributie uit
Peter J. Oberhaus

In navolging van Duitsland heeft nu ook de Nederlandse tak van Lekkerland multi-temperatuur geïmplementeerd.

Alle drie distributiecentra (Waddinxveen, Son en Meppel) van Lekkerland  zijn over op deze klantgerichte technologie. De technologie stelt  Lekkerland in staat zowel ambiënt, vers en diepvries in één levering te combineren, overal in Nederland.

Het systeem zorgt er voor dat de laadruimte van de trucks in drie temperatuurzones ingedeeld kan worden.

 

Vanuit de afdeling routeplanning wordt dagelijks de optimale inzet van het wagenpark (ruim 130 vrachtwagens) bepaald. Alle multi-temp vrachtwagens kunnen voor elke route flexibel worden ingericht op basis van de logistieke wensen van die dag en de samenstelling van klanten en orders.

Logistik Preis

Lekkerland Duitsland ging eerder al over op dit systeem. Eind vorig jaar won het bedrijf de prestigieuze ‘Deutscher Logistik-Preis 2013’.  In Duitsland heeft Lekkerland 160 vrachtwagens rondrijden met het concept. Hoeveel vrachtwagens dat in Nederland zijn, is niet bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel