nieuws

Jan de Rijk zet tweede trein in naar Milaan

Distributie

Jan de Rijk zet tweede trein in naar Milaan

Logistiek dienstverlener Jan de Rijk Logistics zet vanaf eind maart een tweede trein in tussen Venlo en Milaan. Ook deze trein, ingezet door TX Logistics, rijdt dagelijks in beide richtingen en zal 64 45-voetscontainers zowel heen- als terug vervoeren. Jan de Rijk zegt zijn intermodaal vervoer activiteiten dit jaar te willen verdubbelen ten opzichte van 2012.

Alle soorten goederen worden vervoerd op deze treinen, variërend van retail tot industriële goederen. Logistiek dienstverlener Wetron Transport & Logistics uit Weert participeert ook in deze treinverbinding naar Milaan. Door deze verbinding gaat Jan de Rijk zijn intermodale vervoer aanzienlijk uitbreiden. Jaarlijks zal nu bijna een miljoen ton vervoerd worden tussen Italië en de Benelux.

Ook uitbreiden richting Oostenrijk

Vanaf 7 april wil Jan de Rijk Logistics ook zijn treinverkeer tussen de Benelux en Oostenrijk uitbreiden. Naast de huidige verbinding met wekelijks vijftig containers tussen het Duitse Neuss en Wels in Oostenrijk zal het bedrijf vanaf die datum ook twintig containers extra per week tussen Neuss en Wenen toevoegen.

Intermodaal vervoer verdubbelen

De logistiek dienstverlener meldt dat het in de toekomst meer gebruik wil maken van het spoor, mede onder invloed van de toename van congestie en strengere regelgeving wat betreft rijtijd. Het bedrijf uit Roosendaal wil zijn intermodale vervoer dit jaar verdubbelen in vergelijking tot twee jaar geleden. De toegenomen intermodale activiteit past ook in het doel van de logistiek dienstverlener om de CO2-uitstoot te verminderen met twintig procent in 2015 in vergelijking met 2010.

Vloot van 550 voertuigen

Jan de Rijk Logistics opereert als logistiek dienstverlener met een vloot van 550 voertuigen in heel Europa. Het bedrijf is ook actief op het gebied van warehousing en intermodaal vervoer en retail distributie. De logistiek dienstverlener uit Roosendaal heeft 25 kantoren in vijftien landen en meer dan duizend werknemers.

Lees ook:

Baxter besteedt logistiek zorgartikelen uit aan Jan de Rijk

Jan de Rijk investeert in railtransport en in trucks

Reageer op dit artikel