nieuws

Keyrail introduceert realtime informatie gevaargoed

Distributie

Keyrail introduceert realtime informatie gevaargoed

Staatssecretaris Wilma Mansveld van Infrastructuur en Milieu kreeg op 17 februari tijdens een werkbezoek aan Keyrail een inkijkje in het nieuwe systeem Informatie Gevaarlijke Stoffen (IGS) op het rangeerterrein Kijfhoek.

Het IGS-systeem biedt Keyrail, de exploitant van de Betuweroute, en alle hulpdiensten bij calamiteiten direct duidelijkheid over de inhoud en de locatie van goederenwagons.

Sneller aanvalsplan maken

De staatssecretaris vindt het van belang dat de informatie voor hulpdiensten hierdoor snel beschikbaar is. ” Dat is goed nieuws voor de hulpdiensten die met dit systeem sneller hun aanvalsplan kunnen maken bij de bestrijding van een incident. Het vervoer over spoor wordt hierdoor nog veiliger.”

Het systeem is door intensieve samenwerking tussen ProRail, Keyrail en Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV) tot stand gekomen. Met de invoering van dit informatiesysteem voldoet de spoorsector aan de wettelijke verplichting om 24 uur per dag, 7 dagen per week tijdige, volledige en juiste informatie te leveren over wagons met gevaarlijke stoffen op emplacementen. Keyrail is begin 2014 gestart  met het systeem, op basis van kennis en ervaring wordt het systeem de komende jaren verder geoptimaliseerd.

Reageer op dit artikel