nieuws

Digitaal platform Transfollow ziet levenslicht

Distributie

Digitaal platform Transfollow ziet levenslicht

Door vrachtgegevens volledig te digitaliseren kan de transportsector jaarlijks 675 miljoen euro besparen. Beurtvaartadres, EVO en TLN lanceerden samen met Michaël van Straalen, waarnemend voorzitter van MKB-Nederland de tool TransFollow die hier voor moet zorgen.

De lancering van TransFollow vond woensdagmiddag plaats op de beurs ICT & Logistiek in Utrecht. TransFollow is een platform dat de noodzakelijke documenten voor goederenvervoer digitaliseert. Tevens krijgt de geadresseerde hiermee eindelijk inzicht in het exacte tijdstip van de te ontvangen goederen.

Besparingen

Eén papieren vrachtbrief kost een bedrijf namelijk al € 6,21. Met 450 miljoen vrachtbewegingen per jaar is een potentiële besparing van 675 miljoen euro per jaarvoor de sector. Een ander voordeel is met TransFollow direct tot facturatie kan worden overgegaan als de laatste handtekening is gezet, stellen de initiatiefnemers.

Aanhaken

Veel boardcomputerleveranciers en leveranciers van logistieke software zijn al aangehaakt op het nieuwe platform. René Bruijne, directeur van Beurtvaartadres. “Het is hoog tijd om alle mobiele devices, boordcomputers en interne software in de logistieke keten met elkaar te verbinden. TransFollow sluit perfect aan bij de ambitie van het NLIP, het Neutraal Logistiek Informatie Platform”‘ Volgens Bruijne is dit is nog maar het begin: “Met TransFollow kan Nederland zich internationaal onderscheiden.”

Reageer op dit artikel