nieuws

Nieuw logistiek centrum van Raben in Polen

Distributie

Nieuw logistiek centrum van Raben in Polen

Afgelopen vrijdag was de officiële opening van een nieuw logistiek centrum in Szczecin in Polen. Van hieruit gaan Raben en Fresh Logistics zich richten op logistieke dienstverlening richting de westerse buurlanden.

Met deze nieuwe investering in Polen heeft Raben een bedrag van 2,5 miljoen uitgegeven. In het nieuwe logistieke centrum zullen 50 medewerkers en meer dan 70 onderaannemers werkzaam zijn. Het complex bestaat uit een terminal van 3.885 vierkante meter op een terrein van 7.000 vierkante meter. Daarnaast is er een kantoorgebouw van drie verdiepingen.

Belangrijk op logistieke kaart

De eerste vestiging van de Raben Group in Szczecin dateert van 1999. Dit nieuwe centrum is bedoeld voor dienstverlening en voor internationale en binnenlandse transporten voor zowel volle wagens als groepage. “Raben Group is actief in tien landen van Europa en bied een breed spectrum van transport en logistieke dienstverlening aan. Szczecin is een belangrijke plaats op de logistieke kaart van Polen. Door zijn toegang tot de zee en havens en de geografische locatie, is het een aantrekkelijke locatie om zendingen te verzorgen naar onze westerse buren”, aldus Ewald Raben, CEO Raben Group.

Veel logistieke activiteiten in regio

In de streek van Szczecin is er een zichtbare toename van economische activiteit, deze toename is te danken aan de nabijheid van de Duitse grens en Scandinavië. Daarom is de regio interessant om de logistieke activiteiten te ontwikkelen en om zendingen vanuit West-Pommeren te bedienen. “Veel logistieke bedrijven, niet alleen uit Polen, maar ook uit West-Europa, openen hier hun vestigingen om warehouse diensten te kunnen verlenen’’- vertelt Janusz Anioł, Algemeen Directeur Raben Polen.

Uitbreiding past in strategisch plan

Fresh Logistics, onderdeel van de Raben Group, is gespecialiseerd in het onderhoud van versproducten met een temperatuur van +2 ° C tot +6 ° C. Het bedrijf biedt diensten voor de binnenlandse en internationale distributie en uitgebreide logistieke dienstverlening van verse producten. “Een vestiging in Szczecin is een stap in het strategisch plan voor de komende jaren. Vitaal is het feit dat de nieuwe locatie het voor ons mogelijk maakt om beter af te stemmen op de behoeften van onze klanten”, vat Łukasz Hofman van Fresh Logistics samen.

 

Lees ook: Raben ‘Poolse ondernemer van het Jaar’

Reageer op dit artikel