nieuws

Dimension Data levert IT RWG op Maasvlakte 2

Distributie

Dimension Data levert IT RWG op Maasvlakte 2

ICT-dienstverlener Dimension Data gaat voor Rotterdam World Gateway (RWG) op Maasvlakte 2 de volledige IT-omgeving ontwerpen en implementeren.

Rotterdam World Gateway (RWG) gaat op de Maasvlakte 2 een nieuwe overslagterminal bouwen.
Dimnsion Data verzorgt de IT. Dimension Data implementeert voor deze geheel geautomatiseerde terminal twee redundant uitgevoerde datacenters, de intelligente netwerkinfrastructuur, een unified communications- en virtual desktop-omgeving en de informatiebeveiliging.

Op de te bouwen terminal worden ultragrote containerschepen afgehandeld. RWG zal volledig zijn ingericht op intermodale afhandeling van de overslag. De overslagcapaciteit van de eerste fase is 2,35 miljoen TEU. De containerterminal is geheel geautomatiseerd. Van automatisch gestuurde kranen tot en met het horizontale transport van de containers van de kade naar de automatische stack (tijdelijke opslag). Dit horizontale transport gebeurt door 59 AGV’s. De testperiode van de IT-omgeving start in november 2013. Het project moet in het vierde kwartaal 2014 klaar zijn.

Reageer op dit artikel