nieuws

Peter Appel belevert strandtenten met 4×4 truck

Distributie

Peter Appel belevert strandtenten met 4×4 truck

Logistiek dienstverlener Peter Appel Transport maakt sinds voor de bevoorrading van strandtenten in de regio Castricum gebruik van een vierwiel aangedreven Renault Kerax 380. Deze truck, die Peter Appel inzet voor klant Sligro, is vooral geschikt voor het afleggen van de zware laatste meters over het mulle strandzand.

Exploitanten van strandtenten in de regio Castricum hebben tot nu toe altijd te maken met een omslachtige bevoorrading. Er kan met standaard wagens worden gereden tot en met de verharde strandopgang. Het laatste stuk van de bevoorrading vindt meestal plaats met bulldozers die de rolcontainers over het strand verplaatsen.

Terreinwaardige truck

Sligro kwam bij Peter Appel Transport met het idee om een geschikte transportoplossing te zoek voor deze cruciale laatste meters. Uiteindelijk viel de keuze op de Renault Kerax. Marcel Pater, wagenparkbeheerder bij Peter Appel Transport, zegt hierover: “Dit model is een terreinwaardige truck. Weliswaar wordt negentig van de kilometers op land afgelegd en maar tien procent op het strand, toch is deze truck door zijn vierwielaandrijving en het grote laadvermogen uitermate geschikt voor deze ruige werkzaamheden.”

Betere voedselveiligheid

Volgens Pater wordt begonnen met de belevering van vier strandtenten in de regio Castricum. Inzet van de robuuste truck moet zorgen voor een betere voedselveiligheid en optimalisering van de voedselketen.

Minimale CO2-uitstoot

De CO2-uitstoot van de motor is daarnaast minimaal aangezien het voertuig aan de norm EEV (Enhanced Environmantally friendly Vehicle) voldoet. De koelmotor, opbouw en laadklep voldoen eveneens aan de PIEK-geluidsnormen. Renault Trucks Amsterdam was verantwoordelijk voor de levering van de Kerax 380.

Reageer op dit artikel