nieuws

Bakker sluit partnerschap met Dachser

Distributie

Bakker sluit partnerschap met Dachser

Bakker Logistiek Groep en Dachser gaan een partnerschap met elkaar aan voor het vervoer van food in Europa. De samenwerking is onderdeel van het pan-Europees netwerk voor levensmiddelenlogistiek.

Het European Food Network bundelt de expertise van twaalf samenwerkende logistiek dienstverleners in Europa in één onafhankelijk opererend systeem genaamd Vivengo. “Wij willen niets minder dan het toonangevende netwerk voor voedseltransporten binnen Europa worden, een sterke speler voor de Europese voedingsmiddelbranche”, omschrijft Alfred Miller van Dachser de doelstelling. Dachser is initiatiefnemer van het systeem, maar alle partijen hebben een gelijkwaardige rol binnen het netwerk. “Als er iets vervoerd moet worden van Duitlsand naar Polen dan stemmen in dit geval Dachser en Fresh Logistics dit met elkaar af”, verklaart Anne Reiter van Dachser Duitsland.

Partners

Bakker Logistiek Groep is  1 van 12  Europese logistiek dienstverleners. De andere partners zijn: Denemarken: H.P. Therkelsen, Duitsland: Dachser Food Logistics, Spedition Heidelmann, karldischinger, Estland: Fresh Logistics (Raben Group), Finland: Jens Thomsen Spedition, Frankrijk: Dachser Food Logistics France, Delanchy (als agent), Groot-Brittannië: Peter Green Chilled, Italië: Papp Italia, Ierland: Peter Green Chilled, Letland: Fresh Logistics (Raben Group), Litouwen: Fresh Logistics (Raben Group), Luxemburg: Dachser Food Logistics, Noorwegen: Jens Thomsen Spedition, Oostenrijk: Brummer Logistik, Polen: Fresh Logistics (Raben Group), Zwitserland: Galliker Transport, Zweden: Jens Thomsen Spedition, Slovenië: Brummer Logistik, Tsjechië: Raben Logistics Czech en Hongarije: Liegl & Dachser.

3500 vrachtwagens

Samen genereert het European Food Network 1,2 miljard euro inkomsten uit food logistics en beschikt het over bijna een miljoen palletplaatsen voor de opslag van voedsel en ongeveer 3500 vrachtwagens. Doel is om de komende maanden nog meer partners aan het netwerk toe te voegen. Het nieuwe product Vivengo zal 1 oktober in het netwerk, dat bestaat uit een reeks logistieke diensten, worden geïntroduceerd.

Reageer op dit artikel