nieuws

GreenCat verzelfstandigt Cat4-activiteiten

Distributie

GreenCat verzelfstandigt Cat4-activiteiten

De Cat4Suite-activiteiten maken geen onderdeel meer uit van de activiteiten van GreenCat. Begin januari zijn al deze activiteiten verzelfstandigd door een management buy out en ondergebracht in een zelfstandige onderneming genaamd ‘inxolution’. De overige GreenCat-activiteiten blijven deel uitmaken van de Groeneveld Groep.

De management buy out van de Cat4-activiteiten is tot stand gekomen door een samenwerking tussen de huidige manager, Raymond van den Ouden en Ron Vollebregt. Laatstgenoemde is een private investeerder met een lange staat van dienst binnen de logistieke IT-software. Vollebregt stond aan de basis van zowel Interchain (nu Kewill) als Logas (nu Four Soft Netherlands).

Groeneveld behoudt financieel belang

Nagenoeg alle medewerkers die direct betrokken zijn bij de Cat4Suite-activiteiten wordt werk aangeboden binnen de nieuwe onderneming. De direct betrokkenen rondom ixolution verwachten dat het bedrijf verder kan groeien, waarbij vooral de belangen van de bestaande en nieuwe klanten nog beter worden bediend. Groeneveld behoudt overigens nog drie jaar een financieel belang bij de nieuwe onderneming.

Synchromodaal achterlandbeheer

“De focus van onze Cat4Suite-oplossing waaronder vallen, het ‘Cat4TransportOperator’ TMS, de ‘Cat4TerminalOperator’ en ‘Cat4RailOperator’, ligt op zowel het nationale en internationale transport als synchromodaal achterlandbeheer,” aldus Raymond van den Ouden.

GreenCat bundelt activiteiten

GreenCat blijft gewoon onderdeel van Groeneveld Groep. De activiteiten van GreenCat bestaand uit RoadRunner, een modulair TMS-systeem dat vooral in Nederland populair is, en Telematica worden gebundeld in één organisatie. GreenCat legt zich in de nieuwe vorm volledig toe op IT-oplossingen voor de transportsector in de Benelux en Frankrijk.

Reageer op dit artikel